На Харківщині проводять щорічний облік бобрів. Займеться цим Національний природний парк "Слобожанський".

Про це передає "Суспільне".

Науковці вимірюють всі дерева і кущі, які погризли бобри, а за розміром укусу визначають їх вік. Завдяки цим маніпуляціям можна з'ясувати кількість тварин, що мешкають на певній ділянці.

Як розповіла начальник науково-дослідного відділу Національного природного парку Наталія Брусенцова, то бобрів почали рахувати 23 листопада.

За словами Бруснецової, гризуни люблять листяні породи: березу, осику, вербу. На жаль, фахівці відзначають тенденцію до щорічного зменшення популяції тварин: в 2018-му році в парку нарахували 141 бобрів, в 2019-му — 59.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Бобри, скріншот: YouTube
Бобри, скріншот: YouTube

Як виявилося, що зима в минулому році була безсніжною і теплою і через це болота не набралися водою. А бобрам життєво необхідна вода для захисту.

"Вода захищає їх від хижаків, і вони під водою складають свої запаси на зиму, тому це критично важливо"— зазначила дослідниця.

Зазначається, що облік бобрів ведуть з 2013 року, але вперше цього року у зв'язку з карантином не залучали волонтерів з інших регіонів, а обійшлися своїми зусиллями.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Києвом бобер зайшов до людей на вогник- " залишився без будинку…"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Києві заспаний бобер вийшов з карантину, фото кошлатого зубастика потішили мережу

Також «Знай.иа " писав, що Хитруни-бобри перетворили скарб злодіїв на греблю з купюр, такого знущання злочинці ще не знали