У Харківській області в Люботині жителі скаржаться, що сімейні лікарі відмовляються виїжджати до хворих додому.

Про це повідомили в Телеграм-каналі "Х.Х".

Як розповів автор повідомлення, то медики свою відмову мотивують тим, що є закон і у них немає автотраспорту, або нічим заправити машини.

"Минулого року для сімейної медицини куплено за міські гроші 2 кросовери і ще є цей старенький УАЗик. Але ось на маршрутку возити співробітників є і бензин, і транспорт, а до хворих їздити - ні",- розповів автор.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Про цей закон автору розповів Борис Пашанін у коментарях: "Він не міфічний, а вельми реальний. За новою реформою первинної допомоги якої належать сімейні лікарі, педіатри та терапевти вони більше не зобов'язані їздити за викликами як раніше. А надавати допомогу по запису або телефонному режиму".

"Сімейні лікарі і не повинні їздити. Викликайте швидку"," а звикли що їм зобов'язані, все, забудте, хочете що б лікар приїхав, викликайте їм таксі"," з урахуванням зп наших лікарів, я б на*уй слал медицину , на їх місці", " як то заразився короною, а договору небуло у мене, зв'язався в сімейним лікарем, сказала приїдуть зроблять договір і ПЛР. Так от... Не приїхали досі, більше місяця чекаю)", " Сімейники не зобов'язані по всякій ху*ні виїжджати, якщо у когось ж*па захворіла. Якщо це ковидні важкі, то там вже не сімейні лікарі вирішують, там госпіталізація. Якщо не все так погано, то самі в лікарню йдуть або консультація по телефон", " сімейні лікарі навіть на прийом не завжди зараз приймає. Ви їх зі швидкою переплутали", - писали харків'яни в коментарях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові" Гола " медик відмовилася одягатися при дитині: крику на всю лікарню

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Чернівцях коронавірус косить лікарів по другому колу, українці в жаху: "хто буде лікувати?"

Також «Знай.иа " писав, що Харків'яни "оселилися" під вікнами інфекціонки: рідні задихаються і чекають