Український інститут нацпам'яті вимагає від нардепа прибрати напис "Фельдман Екопарк" біля Меморіалу жертвам Голодомору.

Активісти вважають, що покажчик спровокував образу пам'яті жертв геноциду, ніякі пояснення цього не прощають і не заспокоюють. До того ж, це провокує радикалізацію настроїв.

У відповідь в Екопарку заявили про "політичну провокацію" і відновили вивіску, а також заявили про подачу позову до суду. Лідер місцевого "Нацкорпусу" Костянтин Немічов викликав поліцію і повідомив, що готує пакет документів про розміщення незаконної реклами.

В Українському інституті національної пам'яті впевнені, що розміщення вивіски було несвідомою помилкою і образою наших загиблих предків. На думку громадських діячів, цей крок може призвести до непотрібної радикалізації і ускладнення міжнаціональних відносин. Тому УІНП звернувся до нардепа Олександра Фельдмана з проханням "ліквідувати причину нестабільності".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, об'єкт з'явився біля меморіального комплексу на початку листопада. Напис було розмішено практично впритул до Меморіалу жертвам Голодомору і це викликало обурення у громадських діячів та небайдужих харків'ян. 6 листопада "невідомі патріоти" знесли інсталяцію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Фельдман "плюнув" у бік жертв Голодомору звіринцем: "кричуща неповага"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Як виживали українці за часів Голодомору: "меню", від якого мороз по шкірі

Також «Знай.иа " писав, що День пам'яті жертв Голодомору в Україні: як правильно вшанувати загиблих і запалити свічки