Під Харковом, в Кегичівці демонтували зображення Леніна і серп з молотом.

Про це повідомив громадський активіст, голова організації "Світанок" Вадим Поздняков на своїй сторінці у Фейсбуці.

Активіст звернувся до Українського інституту національної пам’яті з проханням демонтувати зображення Леніна, а також серп з молотом.

"Ми повинні були провести декомунізацію ще 30 років тому. Це маркери держави, якої вже давно не існує, держави, яка організовувала голодомори, репресії, депортації",- сказав Поздняков.

фото:Поздняков Вадим / Фейсбук
фото:Поздняков Вадим / Фейсбук

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Прохання було виконано. У смт Кегичівка Харківської області з фасаду будівлі Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення демонтовані зображення Володимира Леніна.

Поздняков додав, що на Харківщині досі є зображення Леніна на фасаді дитячого садка в смт Великий Бурлук, макет із зображенням ордена Леніна на станції метро "Героїв праці" в Харкові і на першому поверсі Харківської міської ради.

скріншот зі сторінки в Facebook
скріншот зі сторінки в Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'яни сказали " ні " пиву. Нещодавно Харківська пивоварня Тандем почала випускати пиво з так званим знаком якості "СРСР". Направили звернення до УІНП, щоб ті роз'яснили про незаконність подібних нововведень”

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харків'яни оголосили війну ковбасі. Активісти поскаржилися Українському інституту національної пам'яті на продукцію "Харківського м'ясокомбінату", яка називається" Радянська", російською-радянська. В Інституті національної пам'яті скаргу розглянули і постановили декомунізувати.

Також «Знай.иа " писав, що У Києві легендарну Батьківщину-Матір залишать без щита-тримала в руці 40 років. Дробович розповів, що буде з Радянським пам'ятником Батьківщина-мати.