Харківська міськрада просить Кабмін надати 42,5 млн. грн. на ремонти та закупівлю та обладнання для лікарень.

Про це 2 листопада, під час наради сказала заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, передає Depo.Харків.

За її словами, за кошти, виділені з міського бюджету, триває робота з проведення кисневих трас і придбання кисневих концентраторів. Крім цього, мерія направила в уряд заявку на виділення 42,53 млн грн для поточного ремонту електромережі в міських лікарнях №13, №25, придбання трьох ємностей кисню по 6 куб.м кожна, ремонт кисневих трас і електромережі в лікарні №18.

"На сьогоднішній день ліжка зайняті на 100% і навіть трошки більше. Але цими вихідними не було такого важкого ажіотажу, як попередні дні"— розповіла Горбунова-Рубан.

Вона додала, що в даний час в наявності засоби індивідуального захисту та медикаменти для лікування хворих на коронавірус.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

коронавірус в Україні, скріншот з відео
коронавірус в Україні, скріншот з відео

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов повідомив, що провів розмову з представниками Дніпровського кисневого заводу і до придбання власних кисневих бочок Харків отримає такі в оренду.

"У мене був представник Дніпропетровського кисневого заводу. Ми з ним про все домовилися. Вони дають в оренду бочки. Ми закладемо фінансування з бюджету гроші на оренду"— заявив віцемер Терехов.

Директор Департаменту охорони здоров'я Харківської міської ради Юрій Сороколат додав, що на сьогодні в Україну привезли 60 кисневих концентраторів, зараз йде їх розмитнення. Як тільки мерія буде можливість купити кисневі концентратори, це буде зроблено.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харківський лікар розповів правду про коронавірус в Україні: "можна і на вулиці лікувати…"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харківські лікарні переповнені, медики йдуть у відмову: "вас нікуди брати!"

Також «Знай.иа " писав, що Лікарні Харкова не витримують напливу хворих коронавірусом: "залишилося два місця"