Урядова комісія з розслідування авіакатастрофи АН-26 під Харковом встановила причини аварії. Після встановлення причин комісія завершує свою роботу.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" сказав голова комісії, віце-прем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

За його словами, у четвер, 22 жовтня комісія схвалила попередній звіт про результати розслідування. Цей документ буде оприлюднено на засіданні Кабінету Міністрів України 28 жовтня.

Уруський назвав основні причини аварії Ан-26, які змогла встановити комісія.

На місці аварії Ан-26, фото: Сергій Тендітов / EPA
На місці аварії Ан-26, фото: Сергій Тендітов / EPA

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Комісія виявила системні порушення в організації польотів. Мається на увазі від командування Повітряних сил до бригади, де сталася ця трагедія",- повідомив віце-прем'єр-міністр.

За його словами, були встановлені як основні причини катастрофи, так і непрямі. Так, серед ряду причин є як помилки пілотів, так і технічні несправності літака, а саме відмова системи ПРТ-24 (система "граничного регулювання температури").

Уруський зазначив, що ця технічна несправність призвела до позаштатної ситуації на борту, але не повинна була привести до краху літака. При цьому людський фактор зіграв не останню роль.

авіакатастрофа в Чугуєві, фото Нацполіції
авіакатастрофа в Чугуєві, фото Нацполіції

"На превеликий жаль, комісія підтверджує, що під час польотів, не тільки цього - останнього, а й інших, було дуже багато порушень, у тому числі з боку екіпажу і керівників польоту",- констатував він.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу і 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

Вижити вдалося лише одному курсанту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Родні загиблих під Харковом курсантів отримали по 1,5 мільйона, але біль матерів не заглушать ніякі гроші

Як повідомляє портал «Знай.иа» На Львівщині посмертно нагородили загиблих під Харковом курсантів, скорботні матері ридають на всю Україну

Також «Знай.иа " писав, що Чорні скриньки Ан-26 розкрили правду про трагічний політ, що забрав життя курсантів під Харковом: "грубі порушення"