Харківські пацієнти, у яких підозрюють коронавірус або пневмонію, не можуть пройти комп'ютерну томографію. У міських лікарнях своїх томографів немає, а запис в обласну лікарню і приватні клініки забитий, як мінімум, на тиждень вперед.

Про це кореспондент NewsRoom дізнався в реєстратурах п'яти медустанов.

"У нас 25-а, 17-а, 13-А і 18-А лікарні мають договори безпосередньо з "Європейським радіологічним центром" на проведення комп'ютерних досліджень. Ми в бюджеті передбачили на ці цілі гроші, щоб можна було проводити дослідження",- заявив голова Департаменту охорони здоров'я міськради Юрій Сороколат.

Лікарня, фото: Інформатор
Лікарня, фото: Інформатор

Обласна лікарня є єдиною з державних, де є можливість зробити КТ. Тут буде потрібно направлення від сімейного лікаря, але хворого можуть прийняти і з результатами тесту на COVID-19. Найближча дата запису - наступний вівторок, 27 жовтня. Вартість процедури становить тисячу гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В обласній інфекціонці свого апарату для КТ теж немає, але він є в розташованій поблизу приватній клініці. Це підтвердив головлікар Павло Нартов.

"На нашій території є приватна клініка, а там відділ. Вони продають нам певний бонус - кілька безкоштовних КТ. Слава Богу, що взагалі є на території. Ми хотіли теж укласти з ними договір через НСЗУ, але поки не досягли угоди",- повідомив медик.

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео

З приватних клінік незабаром почнуть робити томографію в Інституті терапії імені Любові Малої. Тут пацієнтам обіцяють допомогти з 28 жовтня. Процедура обійдеться в 800 гривень.

З наступного тижня стартує запис у медцентрі" Бригід " на вулиці Пушкінській, 82. Подати заявку харків'яни зможуть не раніше п'ятниці. Тут КТ коштуватиме тисячу гривень.

У " Гамма-плюс "на вулиці Шевченка, 142 можна записатися на 30 жовтня, а в" Європейському радіологічному центрі " (на території міськлікарні №8) - на 1 листопада.

В обох випадках процедура обійдеться в тисячу гривень.

Лікарі, скріншот з відео
Лікарі, скріншот з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У чернівецьких лікарнях бракує кисню, ситуація критична: "дихають по черзі"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Харковом медики залишили пацієнтів з пневмонією на вулиці: "навіть двері не відкрили"

Також «Знай.иа " писав, що Під Харковом хворих коронавірусом лікують у темних коридорах: "коли ставлять крапельницю, підсвічуємо телефонами"