Керівництво харківської гімназії відмовилося приймати до себе дочку загиблого штурмана Ан - 26 Олексія Остапенка, ще й нахамили вдові. В адміністрації закладу все заперечують.

Так, раніше сім'я Остапенків мешкала у Чугуєві, але після того, що сталося, Олена з донькою Лізою вирішили перебратися до Харкова. Ліза вчиться в другому класі, і постало питання про переведення в іншу школу, пише "Обозреватель".

"Недалеко від нас в Харкові знаходиться гімназія "Освіта". Нам всього одну зупинку потрібно під'їхати. У Чугуєві Ліза теж навчалася в навчально-виховному комплексі. Ми з Олексієм намагалися дати дочці найкращу освіту. Вона вивчає англійську мову, вчиться на Кембриджських курсах, можливо, після школи отримає вищу освіту за кордоном. Ми з Олексієм цим жили", - розповіла Олена.

За її словами, коли вони з донькою прийшли в гімназію, їм були не дуже раді.

"Я представилася, сказала, що вдова штурмана, який загинув. Так склалися обставини, що ми переїжджаємо до Харкова, тому дочку потрібно влаштувати в школу. Вона не може довго сидіти вдома і дивитися, як мама плаче, її потрібно чимось зайняти", - розповідає жінка.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Але директор відразу заявила, що ми прийшли сюди посеред навчального року. І навіть якби вона хотіла нас прийняти, то у неї немає зайвої парти і стільця для доньки. Ну, можна посадити її до кого-небудь на коліна в кутку класу. Вона так це і сказала! Додала, що в законі Про освіту не написано, що вона зобов'язана приймати дітей військових або бійців АТО", – додала Олена.

У директора гімназії, Тетяни Кучеренко, своя версія того, що сталося:

"Що? Які коліна? Що ви говорите! Я за свої слова відповідаю! Прийшла мама, я їй пояснила, що у мене тільки один клас на паралелі і там 31 учень. У мене технічно немає можливості прийняти. Нам навіть старі меблі нізвідки взяти", - сказала директор.

"У нас навколо є інші школи, можуть піти туди. За словами мами, в Міноборони їй пояснили, що у неї є пільги. Але за законом ми можемо приймати дітей з мікрорайону, дітей співробітників, а також братів і сестер наших учнів. І тільки після цього будь-яких дітей. Але у нас класи переповнені. Ні про які коліна я не говорила, Це фантазії мами", – підкреслила Тетяна.

Раніше повідомляли, на Львівщині поховали юного земляка, який загинув під Харковом: "Небесний пілот назавжди".

Як повідомляв Знай.uа, у катастрофі під Харковом загинув африканець-лейтенант, який мріяв про звання генерала - віддано служив Україні.

Знай.uа писав, у Харкові студентка покалічилися посеред вулиці: "На голову впало...".