На борту літака Ан - 26 ЗСУ, який розбився 25 вересня під Чугуєвом, перебував старший лейтенант Ашраф Мсуя-українець з африканським корінням.

Історію 29-річного пілота Ашрафа Мсуя детально написали в "Слобідському краї", пише ГородХ.

Хлопець-корінний харків'янин, хоча має родичів у Танзанії. У дитинстві мріяв стати футболістом, грав у дворовій команді, а після дев'ятого класу його запросили в спецшколу "Металіста".

Опісля був місцевий" Арсенал «і»Шахтар".

У 2012 році Ашраф вступив до ХНУВС на льотний факультет на спеціальність штурмана.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Друг загиблого хлопця, Олексій Полозок, через кілька днів після трагедії написав у Фейсбуці несамовитий лист-прощання своєму пішов товаришеві.

Ашраф Мсуя з мамою, фото: Instagram
Ашраф Мсуя з мамою, фото: Instagram

"Я довго писав цей пост, не міг знайти слів, плакав і не міг повірити. Я не знаю з чого почати, ноги не тримають мене, сльози заважають про що або думати, заважають спати...Я не готовий це прийняти, не хочу в це вірити, це не вкладається в моїй голові. Мій дорогий Ашраф Мсуя, ти був найдобрішим, чесним, щирим, життєрадісним - ти був справжнім! Ти був простим і скромним. Ти завжди приходив на допомогу і ніколи ні в чому не відмовляв, завжди міг вислухати і підтримати. Я не знаю, як жити без тебе мій Ашик, я не вірю в це, я не вірю. Я набираю твій номер, але телефон відключений... Я набираю знову і знову в надії почути твоє "Алло". Я вдячний долі за те, що одного разу наші шляхи перетнулися, а Богу за те, що привів в моє життя справжнього друга! Сподіваюся, зараз ти в кращому світі, ніж цей. Ти мріяв літати, але полетів назавжди... Ми обов'язково одного разу знову будемо разом",- написав Олексій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дівчина загиблого під Харковом курсанта розповіла про нездійснені плани з коханим: "залишилося всього 4 години..."

Як повідомляє портал «Знай.иа» Львівщина в жалобі через загиблого під Харковом земляка, сльози рікою: "мріяв про небо і залишився там назавжди"

Також «Знай.иа " писав, що Наймолодшого із загиблих на Хмельниччині курсантів поховають після ДНК-експертизи