Мер Харкова Геннадій Кернес з 10 вересня на офіційному лікарняному. Саме минулого четверга вперше були помічені автомобілі з його кортежу біля будівлі відділення хірургії в лікарні № 17, якою керує друг мера Дмитро Черепов.

Про це повідомляти KHARKIV Today.

З раннього ранку біля корпусу лікарні-велика кількість машин представницького класу. Не помітити їх складно: парковка мізерна, позашляховики паркуються тут же, прямо на тротуарах. За хірургічним корпусом з ночі стоїть Toyota з номерами теж з "пулу" автомобілів мера.

Всі пацієнти і відвідувачі через карантин входять в корпус через приймальне відділення. Далі-кожному на свій поверх. На поверх реанімаційного відділення, де лежить Кернес, ніхто з пацієнтів потрапити не може: в ліфті навіть немає відповідної кнопки. У відділенні Валерія Бишенка (він завідувач і анестезіолог, саме у нього, як кажуть люди в медичних колах, лежить Кернес) три підрозділи і 12 ліжок, своя лабораторія і апарати ШВЛ. А ще-можливість покласти пацієнта в окрему реанімацію.

Підлеглі І друзі Кернеса піднімаються ліфтом на шостий поверх, а далі їх проводжають на сьомий. Цей шлях сьогодні виконав близько 8 ранку директор КП" Ритуал " Євген Журавльов, трохи пізніше — перший віце-мер Ігор Терехов.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Слідом за Журавльовим приїхав і увійшов до відділення хірургії в масці директор Департаменту охорони здоров'я міськради Юрій Сороколат. Водій на білій Toyota залишився його чекати.

З різницею в 20 хвилин приїхали кілька позашляховиків з кортежу Геннадія Кернеса з охоронцями. Судячи з усього, вони тут чергують на випадок, якщо щось потрібно буде привезти або когось відвезти. Ближче до 10:00, часу обходу в стаціонарі, до відділення на своїй машині приїхав головлікар лікарні Дмитро Черепов.Він був не один, а з колегою. Вони залишалися на сьомому поверсі відділення і в той момент, коли в лікарню приїхав молодший син Геннадія Кернеса, Родіон Гайсинський.

Родіон був стурбований, але не виглядав пригнічено, явно поспішав, хотів швидше увійти в лікарню, зупинився тільки, коли приїхала з ним дівчина попросила його надіти медичну маску.

Водії Терехова, Родіона Гайсинського, Сороколата перекинулися кількома словами і розійшлися по машинах. Здається, ніхто з пацієнтів відділення "хірургія" не розумів, з чим пов'язана така кількість дорогих машин біля лікарні — тут взагалі ніхто ні на кого не звертає уваги.

Перебування Кернеса у відділенні хірургії не є однозначним фактом того, що у мера коронавірус. Лікарі називають два варіанти. Перший-Геннадій Адольфович десь лікувався від COVID-19, отримав негативний тест на коронавірус і приїхав до лікарні № 17 на доліковування. Але не виключають також, що реабілітацію мер проходить і за своїм основним захворюванням, пов'язаним з пораненням у квітні 2014 року.

З іншого боку, в медичних колах говорять про те, що його поклали не в "коронавірусне" відділення, а в "хірургію", оскільки там немає окремої реанімації, вона є тільки на поверсі в "відділенні Валерія Бишенко", а сам анестезіолог — доктор від Бога.

Крім того, вчора в Харківському аеропорту приземлився борт з ліками та обладнанням, які перевезли в лікарню №17. За даними нашого джерела, прилетіли до Харкова з-за кордону і фахівці.

Головна мета у всіх-закінчити курс реабілітації до 25 вересня, щоб Геннадій Кернес встиг подати документи в ЦВК.

Пізніше Кернес підтвердив, що хворий коронавірусом і бореться також з двостороннім запаленням легенів.

Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Нагадаємо, на публіці мера останній раз бачили в День міста - 23 серпня, коли він у присутності колег відкривав фонтан на площі Свободи. Відтоді на всіх офіційних заходах міськрада представляє перший віце-мер Ігор Терехов.

14 вересня в Харківській міськраді підтвердили, що градоначальник перебуває на лікарняному з 10 вересня. Обов'язки міського голови тимчасово виконує секретар міськради Олександр Новак.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, перший заступник мера Харкова спростував інформацію про те, що Кернес перебуває в комі.

Як повідомляв портал Знай.иа, хворий Кернес переніс сесію міськради в Харкові-вперше за п'ять років.

Також портал Знай.иа писав, що Геннадія Кернеса госпіталізували до 17-ї міської лікарні з діагнозом коронавірус.