У мера Харкова Геннадія Кернеса - коронавірус і двостороння пневмонія, його стан оцінюється як "стабільно важкий".

Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Він все читає, все бачить, все це у нього викликає саркастичну посмішку. Він просив передати, що він підтверджує коронавірус і викликане ним двостороннє запалення легенів. Ні про яку кому, ні про набряк мозку та інших фейках мова не йде", - сказав Сидоренко.

Стан мера Харкова медики оцінюють як стабільно важкий. Кернеса госпіталізували 10 вересня.

Геннадій Кернес, скріншот з відео
Геннадій Кернес, скріншот з відео

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У той же час як сам Сидоренко, так і ряд людей з найближчого оточення Кернеса - віце-мер Ігор Терехов, друг дитинства Павло Фукс - стверджують, що розмовляли з хворим, який знаходиться у свідомості.

Коментуючи інформацію про те, що Кернес знаходиться в комі, Сидоренко заявив, що це такі передвиборчі технології.

На питання, чи не захворіли ті, хто з контактували з Кернесом в останні дні перед госпіталізацією, Сидоренко не відповів. Сказав, що не може розголошувати відомості про стан чийогось здоров'я, оскільки це буде порушенням чинного законодавства.

Сам Кернес на своїй сторінці у Фейсбуці подякував усім, хто зателефонував, написав, передав побажання здоров'я. І попросив не вірити чуткам.

"У Харкові у мене є вся потрібна допомога, поруч сім'я, команда, Я впевнений, що скоро піду на поправку.Всі плани в силі, не в перший раз я спираюся на довіру харків'ян і відчуваю вашу підтримку", - написав він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, перший заступник мера Харкова спростував інформацію про те, що Кернес перебуває в комі.

Як повідомляв портал Знай.иа, хворий Кернес переніс сесію міськради в Харкові-вперше за п'ять років.

Також портал Знай.иа писав, що Геннадія Кернеса госпіталізували до 17-ї міської лікарні з діагнозом коронавірус.