Харківський градоначальник Геннадій Кернес запустив створення робочої групи, яка займеться проектом "Українська Кремнієва долина".

Як повідомляє прес-служба Харківської міської ради, інвестувати в проект буде Олександр Ярославський.

У повідомленні наголошується, що проект створить умови, за яких ІТ-галузь в Харкові зможе розвиватися швидше, технології будуть впроваджуватися активніше, а в місцеву економіку почнуть приходити інвестиції.

До робочої групи входять представники міськради, бізнесу, освіти та громадського сектору.

Основа для "Української Кремнієвої долини" - багатоцільовий бізнес-парк, що належить Ярославському - "Екополіс ХТЗ", його планують створити на території заводу"ХТЗ".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що в Харкові змінилася вартість квадратних метрів житлової нерухомості в новобудовах. Зростання цін почалося на початку літа і триває досі. Експерти заявили, що він продовжиться в найближчому майбутньому.
Також Знай повідомляв, що в Харкові пройшов мітинг проти свавілля з боку охорони парку Шевченка. Молоді люди вимагали припинити побиття відвідувачів.

Нещодавно Знай передавав, що медики підтвердили високий рівень захворювань біля коксохіму на Харківщині. У районах Харкова, розташованих біля коксового заводу, збільшено кількості захворювань дихальних шляхів, у тому числі онкології. Директор Харківського онкоцентру Денис швидкий розповів, що наявність житла неподалік цього заводу згубно впливає на здоров'я місцевих жителів.