У Харківській області 2 вересня спалахнули масштабні лісові пожежі. Ввозгорання виникли одночасно у трьох районах - у Дворічанському, Чугуївському та Шевченківському.

На боротьбу з вогнем вийшли 200 рятувальників зі спецтехнікою, волонтери, також задіяли два пожежних потяги, вертоліт і пожежний літак.

Вогонь повністю знищив село Вороб'ївку. До ранку 3 вересня пожежу в Горобівці та Гряниківці загасили. Без даху над головою залишилися 33 людини, згоріли 22 будинки.

фото: Україна в шоці
фото: Україна в шоці

За офіційними даними, через лісові пожежі, що спалахнули за останні два дні в різних районах на Харківщині, вогнем було знищено близько 100 гектарів екосистеми. Самим "жарким" видався день 3 вересня. Тоді було зафіксовано 85 загорянь.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

До ліквідації пожеж підрозділи ДСНС залучалися 83 рази, було задіяно близько 290 осіб та 87 одиниць техніки.

Рятувальники продовжують героїчно битися з вогнем голими руками, в прямому сенсі цього слова.

пожежник, фото: Україна в шоці
пожежник, фото: Україна в шоці

пожежники, фото: Україна в шоці
пожежники, фото: Україна в шоці

Нагадаємо, на масштабних пожежах, які сталися напередодні вдень у Чугуївському та Дворічанському районах області, крім співробітників ДСНС, з вогнем борються і звичайні харків'яни.Так, у соцмережах розповіли про тракториста, який врятував від вогню близько 20 будинків.

Як повідомляється, чоловік сів у трактор і почав орати землю біля житлових будинків під час пожежі.

"Харківщина повинна знати своїх героїв! Поки пожежники збиралися, цей чоловік, недовго думаючи, сів у трактор і почав орати землю біля житлових будинків під час пожежі. Звуть цю людину Тесленко Сергій Григорович",- написано в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Харківщині вогонь знищив село, жителі не можуть отямитися від горя: "Мама ще не знає ,що будинок згорів"

Як повідомляє портал «Знай.иа» На Харківщину "гасити" пожежі прилетів Аваков: "Ну, тримайтеся"

Також «Знай.иа " писав, що На Франківщині пекельний вогонь мало не перетворив свиней на шашлики: "Ферма палає!"