Харків'яни просять Президента Володимира Зеленського втрутитися в ситуацію з Коксохімом.

Петиція з вимогою закрити підприємство, що негативно впливає на екологію Харкова, з'явилася на сайті Президента України.

Автор петиції Олександр Константинов вимагає закрити або вжити необхідних заходів щодо заводів, які знаходяться на околиці міста в Новобаварському районі.

"Ці об'єкти відносяться до категорії хімічних промислових підприємств і знаходяться безпосередньо на території Новобаварського району Харкова , поруч з великим житловим мікрорайоном. Відсутність контролю з боку державних установ, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування призвела до неконтрольованого різкого погіршення стану чистоти повітря в прилеглих до цих підприємств районах міста, зростання показників захворюваності онкологічними, серцево-судинними, алергічними хворобами, а також легких і верхніх дихальних шляхів",- написано в тексті петиції.

Завод
Завод

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Автор пропонує дозволити підприємствам працювати тільки після установки систем технічного контролю і роботи очисних споруд, при їх відсутності або неефективній роботі, закрити заводи. Водночас на час модернізації обмежити роботу підприємств.

Поки що петиція набрала 2303 підписи з 25 000 необхідних.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ГЕІ приділятиме більше уваги контролю якості повітря-Андрій Мальований розповів деталі

Як повідомляє портал «Знай.иа» Брудне повітря змусить харків'ян надіти протигази

Також «Знай.иа " писав, що У Запоріжжі заводи смерті змусять включити фільтри: "досить труїти людей!"