Геннадій Кернес привітав харків'ян з 77-ю річницею визволення Харкова від нацистських загарбників і Днем міста.

Привітання мер Харкова залишив на своїй особистій сторінці в соцмережі Фейсбук.

"Харкову 366 років, він старший, наприклад, Санкт-Петербурга. І він побудований не за царським рішенням, а заснований вільними поселенцями, наші предки - козаки, купці, хлібороби, які вибрали цю прекрасну землю і заклали Харків на кордоні Північної Росії і південних степів.

Опинившись в центрі битв Другої світової війни, Харків втратив 8 з 10 жителів і був буквально стертий з лиця землі. І я бачу пряму логіку в тому, що День заснування міста ми святкуємо одночасно з Днем визволення. Якби не воїни-переможці фашистів, не відомо, були б ми на світі. Сьогодні в Харкові живі ветерани, учасники бойових дій. Вони - наше надбання, повага і вдячність героям - у нас в крові, так було і буде",- написав Геннадій Кернес.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також, мер Харкова нагадав, що підняли місто з руїн наші батьки і діди.

Наприкінці привітання Кернес подякував харків'янам, за те, що вони йому довірили вести Харків далі вперед і розвивати його.

"Я пишаюся, що харків'яни довірили мені високе право далі вести місто вперед. У горі і в радості, не приховуючи обличчя, засмучуючи ворогів. Я тут народився і виріс, був на межі і повернувся. Це місто в моєму серці. І я вдячний за можливість працювати для людей і відчувати вашу підтримку",- подякував мер Харкова городянам.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Гімн у виконанні Dzidzio затьмарив виступ Зеленського з нагоди Дня Незалежності України

Як повідомляє портал «Знай.иа» До Дня прапора в центрі Житомира влаштували грандіозне фаєр-шоу

Також «Знай.иа " писав, що День незалежності України 2020: дата, куди піти і афіша заходів