Після заяви заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації заявив про те, що перевантаженість обласної інфекційної лікарні – це фейк. Але у лікарів інша думка, вони стверджують, що в реанімації складна ситуація, а пацієнтів доводиться підключати до апаратів ШВЛ навіть у відділеннях.

Про це пише OBOZREVATEL.

11 серпня під час брифінгу заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук розповів про ситуацію з коронавірусом в регіоні.

За його словами, 518 пацієнтів з COVID-19 перебувають на стаціонарному лікуванні в медичних закладах області. Із загальної кількості хворих 265-в обласній інфекційній лікарні.

Бондарчук зазначив, що Харківська обласна інфекційна лікарня не переповнена пацієнтами з коронавірусом, оскільки потужності установи з початкових 200 ліжок збільшили до 300 і зараз нібито навіть є "резерв".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Інформацію про перевантаженість інфекціонки чиновник і зовсім назвав фейком.

"Перевантаженість обласної клінічної інфекційної лікарні-це суто фейкова інформація"– заявив Бондарчук.

За словами чиновника, щопонеділка збільшення навантаження на лікарні відбувається через те, що пацієнти у святкові та вихідні дні не вважають за потрібне звертатися за медичною допомогою.

Розгнівані словами Бондарчука медики зв'язалися з редакцією OBOZREVATEL і розповіли, що зараз відбувається в обласній інфекційці. Зокрема - у відділенні інтенсивної терапії, де рятують хворих на COVID-19.

За словами лікарів, реанімація розрахована на шість ліжок, але зараз розгорнуто 12 і ще одну поставили в коридорі.

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео

"Тут лежать важкі пацієнти. Фактично, 12 хворих перебувають на штучній вентиляції легенів. Два-три людини на інвазивної вентиляції - на інтубаційної трубці, всі інші - на неінвазивної (через маску). На 13 важких хворих у реанімації всього дві медсестри", – поділилися медики.

Лікарі кажуть, що останнім часом збільшилася кількість пацієнтів з дихальною недостатністю, а апаратів не вистачає.

"За останній тиждень стало більше хворих з дихальною недостатністю. Зараз три-чотири людини знаходяться у відділеннях на апаратах ШВЛ. Розумієте? Не в реанімації, а у відділеннях! Більш того, у нас не вистачає апаратів штучної вентиляції легенів для тих, хто їх потребує! Днями ми вже зіткнулися: потрібно було вентилювати хворих, але апарати закінчилися!" - продовжують розповідати лікарі.

На їхню думку, в облздраві не розуміють, яка ситуація склалася з лікуванням хворих з коронавірусом.

"Складається враження, що чиновники живуть в іншому вимірі. У нас не було апаратів і не було ліжок, а в облздраві кажуть, що інформація про завантаженість - це фейк!" - додали реаніматологи.

Також лікарі поскаржилися, що чиновники влаштовують акції "залякування" в лікарні.

Також після кожної публікації журналістів про обласну інфекційну лікарню влаштовуються перевірки. Однак їхня мета, на думку медиків, не має нічого спільного з декларованою.

у лікарні, скріншот з відео
у лікарні, скріншот з відео

"Після публікацій у ЗМІ чиновники просто прикривають свою, вибачте,ж * пу. Надсилають до лікарні комісії, які вишукують всякі дрібниці. Наприклад, в історії хвороби не був вказаний номер паспорта. Послухайте, а яке відношення це має до перебігу хвороби? Так що не сумніваємося: після цієї публікації до нас знову прийдуть і почнуть вилучати історії, вишукувати всяку дурницю. Але і мовчати ми не можемо", - підсумували лікарі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Чернівчани пожинають плоди ігнорування карантину, лікарні переповнені- " Такого не було навіть навесні"

Як повідомляє портал «Знай.иа» МОЗ заявило про" другу хвилю "небезпечного вірусу, тисячі лікарняних ліжок вже готові:" у нас буде..."

Також «Знай.иа " писав, що У Харкові хворих з китайським вірусом звозять в дитячу інфекціонку-ліжок не вистачає