У Харкові помер 39-річний пацієнт з коронавірусом, у якого стався інсульт. Чоловіка не захотіли прийняти дві лікарні, що спеціалізуються на лікуванні інсульту.

Про це повідомив харків'янин Олександр Ружанскій в соцмережі Фейсбук, пише Vgorode .

За словами Олександра, після цього хлопець провів три доби в комі на апараті ШВЛ.

"Минулого тижня був госпіталізований в 22-ю лікарню з високою температурою, кашлем і діагнозом COVID-19. Я не знаю, за яким протоколом лікували хлопця, але треба сказати, що до цього у нього були проблеми з тиском. З іншої історії знайомого мені людини, який в Україні теж перехворів ковид, я знаю, що у нас хворим масово дають плаквеніл, який дуже погано впливає на серцево-судинну систему.

Не знаю, чи застосовували до 22-ї лікарні плаквеніл, але у хлопця через кілька днів лікування стався важкий інсульт. Але головне скотство сталося пізніше. Оскільки в 22-ї лікарні з інсультами боротися не можуть, тому що вона для цього не придатна, було вирішено перевезти хлопця в якусь профільну лікарню. І тут почалося.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео

На спеціалізованій швидкій (для заражених ковідом, а не для инсультників і сердечників) його привезли спочатку в одну харківську лікарню. Питання медичної допомоги при інсульті — це звичайно питання максимум кількох годин. Він ще був в свідомості і дихав самостійно. У цій лікарні хлопця приймати відмовилися, тому що... у нього ковід! Підготовлене місце в іншій лікарні для інфікованих "короною", але мають інше тяжке захворювання, відсутня. І це Харків, де купа різноманітних, в тому числі блатних, лікарень.

В нашій історії це був не кінець. Після невдачі в першій лікарні, хлопця відвезли ще одну харківську лікарню. Але там опинилися ще великі медичні "професіонали й герої". Тому що в цій лікарні його теж приймати відмовилися (хоча можливість і умови були.) А знаєте чому? — Тут у мене просто виносить мозок! — Бо хлопець з райцентру області, а це лікарня міська, і його треба везти в цей райцентр. Чи треба говорити, що в райцентрах немає лікарень, де лікують ковід, і всіх везуть у Харків, у 22-ю, звідки швидка і привезла хлопця?

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео

Ніякі вмовляння лікарів швидкої, що людина може ось-ось померти, що в 22-ї лікарні йому необхідну допомогу надати не можуть, на лікарів міської лікарні не подіяли. Зовсім. І сталося те, що й повинно було статися. Оскільки ця вакханалія тривала майже цілий день, організм хворого без необхідного медичного втручання практично не витримав, хлопець втратив свідомість і впав у кому прямо в машині швидкої, після чого лікарі швидкої змушені були повернутися до інфекційного відділення, де хлопця поклали в реанімацію і підключили до ШВЛ.

І скажіть мені, будь ласка, від чого людина може померти в даній ситуації? Від COVID-19, або від мерзоти української медицини та деяких українських лікарів? І померлих від чого в Україні записують у жертви ковіду?", — розповів сумну історію Олександр Ружанскій.

За словами харків'янина, хлопець помер в ніч на 23 липня.

У пресслужбі Харківської облдержадміністрації підтверджують смерть пацієнта.

"В Департаменті охорони здоров'я факт смерті 39-річного пацієнта в інфекційній лікарні підтвердили. Департамент створив клініко-експертну комісію, до сьогоднішнього дня вона працює. Про результати роботи та висновки обіцяють повідомити додатково" повідомила прес-секретар ХОДА Ксенія Щитова.

Пізніше в мерії заявили, що переведення пацієнта з лікарні в лікарню був не узгоджений.

"Керівництво обласної інфекційної лікарні порушив елементарні правила переведення хворих з лікарні в лікарню. Якщо у них виникла підозра по якомусь другиму захворювання, яке вимагає переведення хворого в іншу лікарню, як мінімум, це узгоджується з тією лікарнею, в якій людину треба перевести", - сказала Горбунова-Рубан.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Навчання під час пандемії — які заходи вживають у школах різних країн світу

Як повідомляє портал «Знай.ua»Угорщина відгородилася від українців карантинної "стіною" - як потрапити в Європу

Також «Знай.ua» писав, що Комаровський дав слушні поради в профілактиці вірусу з Китаю: групи ризику і правда про маски