У Вовчанському і північних районах Харківської області епідеміологи виявили різновид коронавіруса: інфіковані ним пацієнти довше залишаються "заразними".

Про це розповіла епідеміолог, завідувачка відділенням особливо небезпечних інфекцій Харківської лабораторного центру Ганна Сухорукова, пише "Суспільне".

"Ми бачимо, що є різні форми. Можливо, це циркуляція різних модифікацій вірусу, так як на окремих територіях дуже багато не тільки хворих, але і людей, які виділяють вірус тривалий час", — розповіла Сухорукова.

За словами епідеміолог, в інших частинах регіону уражені коронавірусом люди частіше мають негативний результат при повторному тестуванні.

Коронавірус в Україні, скріншот відео
Коронавірус в Україні, скріншот відео

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Висувати припущення про походження цього виду COVID-19 Сухорукова відмовилася: "Можливо, він і потрапив з території... Але це наші попередні висновки", — епідеміолог не закінчила фразу.

Північна частина Харківщини межує з Росією. За словами Сухорукової, найбільш неблагополучною територією в регіоні явяляется місто Харків. Крім того, фахівці лабцентру фіксують зростання кількості важких форм пневмонії.

За летальностю (відсоток померлих серед тих, у кого виявили коронавірус) Харківська область зараз знаходиться на другому місці в Україні. Сухорукова Анна відзначає, що більшість померлих — жителі Харкова та прилеглих районів, які працюють або часто приїжджають в обласний центр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Китай заявив про нову "невідомої пневмонії" в Казахстані, смертність досягла високого показника

Як повідомляє портал «Знай.ua» Карантин в Україні продовжили: які будуть зміни й ослаблення

Також «Знай.ua» писав, що В Україні за добу 819 нових хворих коронавірусом, 18 померло