На Крюківському вагонзаводі назвали неправдою інформацію про те, що Європейський інвестиційний банк затвердив рішення Харківського метрополітену про переможця тендера.

На Крюківському вагонобудівному заводі (КВБЗ) повідомили, що Європейський інвестиційний банк не стверджує, а погоджує рішення тендерного комітету Харківського метрополітену.

"При цьому Європейський інвестиційний банк підкреслює, що участь банку в розгляді процедури закупівель обмежується виключно перевіркою того, чи виконуються умови фінансування. А повну відповідальність за процедуру закупівель в рамках проекту несе замовник - Харківський метрополітен", - говорить український виробник.

Вартість обслуговування українських поїздів для метро в 6 разів дешевше китайських. А за китайські потяги харків'яни ще й переплатять.

"Джерело в Харкові пише, що китайське обслуговування в два рази дешевше. Неправда! Вже через рік експлуатації китайський проект в Харкові стане сумарно дорожче, ніж український. А за термін експлуатації мерія, КП" Харківський метрополітен "за рахунок платників податків Харківського регіону переплатять китайцям тільки за обслуговування і ремонти їх поїздів 43,2 мільйона євро ", - уточнюють на Крюківському вагонзаводі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

КВБЗ кажуть, що технічні характеристики китайських поїздів не відповідають зазначеним в тендері.

"Про це свідчить той факт, що китайський виробник навіть не намагався ознайомитися з українськими стандартами, які ніколи не отримував у українського розробника з метою ознайомлення, щоб мати право стверджувати про можливість їх виконання", - кажуть на Крюківському заводі.

Харківська міськрада замовчує інформацію про те, що звіт тендерного комітету Харківського метрополітену був з помилкою і його довелося переписувати.

"Комітет по скаргах Європейського інвестиційного банку погодився з твердженням КВБЗ, що в розрахунках допущена помилка, яка спотворює результат тендеру і звіт тендерного комітету. При цьому банк відкликав своє перше узгодження. Після цього тенедерний комітет написав звіт вдруге. І домігся від банку узгодження" , - вважають на Крюківському заводі.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що У Харкові міське звалище окупували лелеки - замість безхатько

Також портал «Знай.uа» писав, що У Харкові психи в трусах і з автоматами увірвалися в нічний клуб, танців не буде

Також портал «Знай.uа» писав, що Харків'янка з банкою фарби в руках показала Кернесу, як малювати "зебру"

https://www.youtube.com/watch?v=_n8kzhbLJRc