У Харкові на околиці міста на місцевому звалищі в районі Рогані було помічено нашестя лелек.

Очевидці зняли відео і виклали його на каналі Telegram "Труха Харків".

Як видно на кадрах, зроблених з вікна автомобіля, спочатку з'являються кілька лелек, а потім далеко видно десятки, а то і сотні птахів.

"На Роганському звалищі - навала лелек. Природа аж настільки очистилася?" - підписано відео.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Поява величезної кількості лелек на звалищі виглядає доволі дивно. Основною їжею лелек є дрібні хребетні і різні безхребетні тварини. Це жаби, вужі та гадюки, а також великі коники і сарана.

Нагадаємо, що в Івано-Франківській області активізувалися плазуни. Через надто теплу зиму змій цього року в регіоні значно більше, ніж зазвичай. Про це розповіли в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Зокрема, у п'ятницю, 31 липня, до дитячого реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні привезли шестирічного хлопчика, мешканця села Пробійна Верховинського району. Дитину отруйна змія вкусила за ступню лівої ноги.

Наразі хлопчик перебуває у стані середньої важкості.

Крім того, в суботу, 1 серпня, близько 20:00 в центрі Івано-Франківська, на вулиці Шевченка, люди помітили в одному з приватних дворів змію – плазун сидів на гілках дерева.

Тварину зняли з чотириметрової висоти та передали серпентологу ГС "Української екологічної природозахисної спілки "Орден саламандри". Спеціалісти з’ясували, що змія належить до неотруйного виду – це звичайний полоз, який не становить небезпеки для людей.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Під Києвом жінка завела улюбленця-вбивцю - нацьковує і грабує

Також портал «Знай.uа» писав, що У Львові збудують будиночки для голодних кішок

Також портал «Знай.uа» писав, що У Львові переляканий малюк три дні провів на дереві - плакав і кликав на допомогу

https://www.youtube.com/watch?v=AnQKWE1wSp4