Харківський метрополітен має намір за європейські кредити закупити поїзда китайського виробництва.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав харківський народний депутат Олександр Бакумов.

Нардеп зазначив, що 28 липня він взяв участь у нараді за участю прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у місті Кременчуці на базі Крюківського вагонобудівного заводу. Під час засідання обговорювалася проблематика щодо виконання ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" ("КВБЗ") замовлень "Укрзалізниці".

Прем'єр-міністр України дав розпорядження перевірити результати тендеру на поставку метропоїздів в Харків, який виграла китайська компанія CRRC Тапдѕһап.

"Підняв питання, що склався навколо тендеру Харківського метрополітену на закупівлю метропоїздів за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. Віддавши перевагу китайському виробнику CRRC, керуючись незрозуміло якими мотивами, замовник цинічно погіршив загальний економічний ефект від реалізації зазначеного проекту в Україні", - написав Бакумов.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Бакумов підкреслив, що якби здійснив поставку український виробник, то це дало б роботу 1100 громадянам, забезпечило 8 млн євро податків і зборів у бюджет і фонди, а також заощадило б 2,1 млн євро видатків по безробіттю. Крім цього, Харків б заощадив 4,4 млн євро на ввізного момент і тому подібне.

Бакумов також зазначив, що за результатами обговорення даного питання прем'єр-міністр дав спеціальне доручення уряду створити комісію, щоб провести експертизу і аналіз результатів тендеру.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Київ пустили поїзда з китайського Уханя - везуть в Україну контейнерами

Як повідомляє портал «Знай.ua» Китайці "залізли" в харківське метро

Також «Знай.ua» писав, що 100 000 000 гривень "виїхало" — СБУ розкрила велику схему на Укрзалізниці