Поки в центрі Харкова десятки мільйонів йдуть в парки і сквери, біля міських лікарень коїться справжнє пекло.

Байдужість влади міста та області до дороги, що веде до лікарні в Померках обурюють небайдужих жителів Харкова.

Відома харківська журналістка Тетяна Доцяк запустила новий флешмоб, про який написала на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

«Зроби селфи на дорозі в Померках і виклади в соцмережах під хештегом # километрганьбы # километркернеса», – написала журналістка.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вона опублікувала два знімка.

Перший в Померках на тлі розбитої дороги і другий на вулиці Сумській, де висить інсталяція за десятки мільйонів гривень.

«Хвилі, ямищи, в дощ – море по коліно. Страшна, дуже страшна. Її просто немає. Швидкі кілометр долають за 5 хвилин. Пацієнтів хитає, їм боляче. Лікарів хитає - їх задовбало», – так описала дорогу на першому знімку Тетяна.

«Обласний онкоцентр з командою крутих хірургів, інститут ендокринної патології, куди їдуть, без перебільшення, з усієї країни, і багатопрофільна міська лікарня з кардиоотделением. 20000 пацієнтів щороку. Там же і лабцентр, де роблять тести на ковид», - журналістка підкреслює, що в Померках знаходяться три лікарні.

Дорогу не ремонтували вже більше десяти років, її немає ні на балансі міста, ні на балансі області. Хоча якщо дорога знаходиться в межах міста, то ремонтувати її повино місто. Вартість капітального ремонту цього кілометра дороги коштує максимум сім мільйонів гривень.

Голова ХОДА звернувся до Кернеса, щоб ті взяли дорогу на баланс, однак там відповіли, що зараз не до неї.

«Друге селфі - це опудало на Сумській, таке ж – на Пушкінській. Разом коштували місту 35 млн грн. Ці штучки - 35 млн. грн. Їх повісили на новий рік і не зняли досі. Тому що вісульки - це тисячі селфі в соцмережах, а значить - Кернес - молодець - "довіряй справах"», – додає Тетяна.

Татяна закликала всіх, по можливості, робити селфі або фото.

«Нехай про «довіряй справам» впізнають по всій країні. Кернес, # зробидорогу, Олександр Ярославський, поділися кілометром асфальту з дороги на Барабашово. # Зробидорогу # Помірки», – вважає журналістка.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що У Харкові розслідують трагічну загибель комунальників, чотири тіла знайшли в колодязі

Також портал «Знай.uа» писав, що Під Харковом пропала 17-річна матуся - вдома чекає заплаканий малюк

Також портал «Знай.uа» писав, що Забудовники за допомогою Кличка "присмокталися" до грошового потоку на будівництво Подільського мосту, - ЗМІ

https://www.youtube.com/watch?v=LrrHL_nBUtw