Харківська лікарня №7 не прийняла 39-річного пацієнта хворого коронавірусом, який згодом помер в обласній інфекційній, оскільки це не було погоджено і суперечить наказам.

Переклад пацієнта повинні були узгодити, заявила віце-мер Світлана Горбунова-Рубан, пише "Суспільне"

"Керівництво обласної інфекційної лікарні порушило елементарні правила переведення хворих з лікарні в лікарню. Якщо у них виникла підозра з якихось інших захворювань, які вимагають переведення хворого в іншу лікарню, як мінімум, це узгоджується з тією лікарнею, в яку людину треба перевести" - повідомила Горбунова-Рубан.

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

Вона також акцентувала увагу на ще одному моменті:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Не можна класти в швидку хворого і возити його по місту, не домовившись з лікувальними закладами або з якимось конкретним лікувальним закладом, який готовий був би його прийняти", — додала віце-мер.

За її словами, лікарня №7 "не має права" приймати хворих з COVID.

"Це на рівні національного законодавства, це практично багатопрофільна лікарня. Вони за наказом не мають права приймати цих людей", — сказала Горбунова-Рубан.

Хворого, за словами заступника мера, консультував лікар з 7-ї лікарні.

"Дав йому всі необхідні призначення і мова про переведення взагалі не йшла, бо там форма інсульту така, яку навіть вдома можна лікувати. Принаймні такий діагноз був поставлений", — підсумувала вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Від губернатора Харківщини Кучера втекла красуня в білому халаті

Як повідомляє портал «Знай.ua» Днепровские хірурги подарували нове життя підлітку — впоралися краще за будь-якого ювеліра

Також «Знай.ua» писав, що У Харкові з чорнобильської лікарні біжать медсестрички, судно винести нікому