Пенсіонер Віктор Шаховський з селища Борова Харківської області організував збір відпрацьованих батарейок. У липні на переробку в Румунію їх відправили майже 400 кілограмів.

Про це розповів сам Віктор Шаховський, пише Укрінформ.

"Ще в 2016 році в інтернеті побачив інформацію про проект «Батарейки, здавайтеся». Відразу записався до них у волонтери і почав збирати батарейки. Вони надіслали плакати, які ми розвісили по селищу, і домовилися з магазинами, де продають батарейки, що у них розмістимо по ємності для збору відпрацьованих батарейок. Назбиралося 383 кілограми", - розповідає харків'янин.

фото: Укрінформ
фото: Укрінформ

Батарейки почали збирати в пластикові фляги і ставити в гаражі, який безкоштовно надала в оренду під збір вторсировини місцева мешканка.

"Спочатку сам відправив 20 кілограмів на львівський завод. А потім вони перестали приймати батарейки, це було збитковим для них. А вже в 2018-му році дівчата зателефонували з Києва, тому що готувалася до поїздки в Румунію партія. І ось тільки в цьому році все остаточно організували — знайшли спонсора, який оплатить переробку. І нас попросили свої батарейки відправити в Київ", - продовжує Віктор.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

фото: Укрінформ
фото: Укрінформ

Це коштувало пенсіонеру 1350 грн, вже поштові послуги оплатив спансор - один з гіпермаркетів.

"Це коштувало 1350 гривень. Їх ми виручили з нашої благодійної «Барахолки». Люди безкоштовно віддають непотрібні їм речі, а ми їх продаємо - в кілька разів дешевше, ніж в секонд-хенді. Поштові послуги - це 1900 гривень - оплатив спонсор, один з великих гіпермаркетів", - пояснює Шаховський.

Шаховський продовжує займатися збором речей для переробки. Поки в гаражі пенсіонер збирає: макулатуру, скляні і пластикові пляшки.

фото: Укрінформ
фото: Укрінформ

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні закрився останній завод по переробці батарейок: у чому небезпека

Як повідомляє портал «Знай.ua» В Дніпрі смердючий сміття перетворили в новенькі вікна - краса

Також «Знай.ua» писав, що На Закарпатті рибалки взяли лопати і мітли замість вудок - врятуємо річку-вонючку