Начальник УКР ГУНП в Полтавській області полковник поліції Віталій Шиян, якого взяв у заручники чоловік в Полтаві, погрожуючи копам гранатою, досвідчений правоохоронець и служить в органах майже 25 років.

Саме з ним, після переговорів і обміну на утримуваного працівника карного розшуку, зловмисник поїхав на авто в бік Києва. Детальніше про 44-річного полковника пише "Обозреватель" із посиланням на УНІАН.

Як стало відомо, Віталій Шиян народився 26 вересня 1976 р. в Кременчуці. У школі був хорошистом, а вступивши по її закінченню в медколедж, здав майже всі держіспити на п'ятірки. Але з медичної лінії далі не пішов - вирішив вступити в ряди міліціонерів. Він має вищу юридичну освіту, закінчив Київську Національну академію внутрішніх справ України у 2002 році.

Віталій Шиян, фото: unian.ua
Віталій Шиян, фото: unian.ua

"З 1995 року служив у лавах ЗСУ (Крим, морська піхота). На службі в органах внутрішніх справ з 1996 року", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Працював Шиян у патрульно-постовій службі міліції і ВБНОН Кременчуцького міського управління УМВС. У 2008 році став першим заступником начальника Кременчуцького міського управління УМВС, а в 2010-му – начальником Херсонського міськвідділу УМВС. З 2012 року – заступник начальника Київського УБОЗу. З 2013 року працював у Полтаві начальником карного розшуку, згодом наказом міністра внутрішніх справ від 8 червня 2015 року був призначений на посаду начальника Семенівського районного відділу УМВС.

Пізніше полковника Шияна знову перевели в Полтаву, де він дослужився до начальника УКР ГУНП в Полтавській області.

Чоловік одружений, має доньку.

В рядах правоохоронних органів Віталій опинився не випадково - його батько працював в міліції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Полтавський терорист мчить у бік Києва, копи на хвості - останні подробиці

Як повідомляє портал «Знай.uа» Захоплення заручника в Полтаві: операція "Грім", пояснення Геращенка, вимоги загарбника і кадри з місця

Також «Знай.uа» писав, що У Полтаві терорист із заручником тікає на машині, граната під рукою - копи мчать по гарячих слідах