Сьогодні, 22 липня, в Дзержинському районному суді Харкова знову перенесли засідання у справі про "кооперативної схемою", одним з фігурантів значиться Михайло Добкін, екс-мер Харкова.

Засідання не провели через карантин.

Підготовче засідання не може відбутися вже майже два роки.

Сьогодні в суд прийшли прокурор, один з обвинувачених і один з адвокатів. Інші учасники процесу, як повідомив суддя Шишкін, який очолює колегію суддів у цій справі, подали заяви про перенесення розгляду справи у зв'язку з карантином.

В судовому засіданні в результаті оголосили перерву до 6 жовтня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Також були проведені зміни в складі суду. Змінився один із суддів колегії.

"Відповідно до протоколу фізичного розподілу справи в судовому засіданні здійснена заміна складу суду, у судовому засіданні бере участь в якості судді Ігор Семиряд. Відводів не було",- пояснив головуючий суддя.

24 червня Вища рада правосуддя відсторонила від посади суддю Дзержинського районного суду Харкова Ірину Грищенко, яку підозрюють в отриманні хабаря.

Через карантин засідання не відбулося у червні, травні та квітні.

Суд не відбувся 5 березня, не прийшов екс-головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, за словами його адвоката Юлії Плетньової, він знаходився на стаціонарному лікуванні в Інституті проблем ендокринної патології.

Судове засідання не відбулося у лютому, оскільки не з'явився один із адвокатів, який попередив, що він у відрядженні в Києві, а також новий учасник процесу - заступник радника мера Харкова Геннадія Кернеса.

Михайло Добкін був присутній на суді. Після засідання він сказав представникам ЗМІ, що зацікавлений у якнайшвидшому розгляді справи, так як йому не подобається бути в ролі підозрюваного.

Ще раніше засідання не відбулося 16 грудня 2019 року. В суд не з'явилися адвокати Бароніна.

У листопаді 2019 року справа про "кооперативної схемою" не відбулося, оскільки як Добкін хворів.

А у вересні 2019 року судове засідання не відбулося з причини запізнення на півгодини захисниці Сергія Чечельницького Юлії Плетньової. А один з обвинувачених, Володимир Конюхов, взагалі не з'явився.

Нагадаємо, що провадження щодо Добкіна стосується 36-ти земельних ділянок у Харкові загальною площею 78 га. 13 липня 2017 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Михайла Добкіна. 15 липня Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом на заставу в сумі 50 млн грн. Після внесення застави Добкіна звільнили.

За версією слідства, екс-мер Харкова та інші підозрювані чиновники незаконно передали у приватну власність більше сімдесяти гектарів землі на загальну суму понад 200 мільйонів гривень.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Слідом за Луцькому в Харкові повідомили про захоплення заручників - поліція
Також портал "Знай.uа" писав, що В Україні після захоплення заручників луцьким терористом перекрили 9 областей: залучили військових і копів
Також портал Знай.uа писав, що У Харкові накрили дружка луцького терориста Максима Кривоша - будинок напханий зброєю та вибухівкою

https://www.youtube.com/watch?v=AnQKWE1wSp4