В харківському метрополітені після виходу машиністів у п'ятницю, 10 липня, на акцію протесту на станції "Московський проспект" почалися перші звільнення.

Про це написали в групі "Х**вий Харків" в соціальній мережі ВКонтакті.

Як стало відомо з повідомлення, то керівництво метрополітену почало звільняти тих, хто брав участь у страйку. При цьому під звільнення потрапили не тільки машиністи, але і шляховики.

Так само людям досі не виплатили зарплати і відпускні.

"В метрополітені почали звільняти тих, хто брав участь у страйку з приводу ЗП. Як машиністів , так і колійників. І плювати, що заборгованості висять",- написано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

"Чому вони не пишуть в податкову не звертаються в суд", " Прально,треба працювати просто так,на благо хернеса і братків його...", " Ем а як вас можуть звільнити не виплативши зп? Або в метро не офіційно працевлаштовані?", "за що їм взагалі платити?", "А ті хто не страйкував тепер х... впрягутся за своїх колег", " Коли чекати зупинки метро?",- коментували користувачі мережі.

Нагадаємо, співробітники харківського метрополітену вранці 10 липня вийшли на платформу станції метро "Московський проспект" з вимогою виплатити їм зарплати.

На платформі зібралися близько 50 осіб, в основному машиністи. За їх словами, вони організували збір колективу, щоб підняти питання зарплат перед керівництвом метрополітену.

бунт в метро, фото: Суспільне
бунт в метро, фото: Суспільне

"Ми зібралися тут, бо нам не виплачують зарплату, не виплачуються відпускні. Я в даний час перебуваю у відпустці. Мені не виплатили відпускні, я звертався до начальника депо. Згідно КЗПП, є положення, що я можу відмовитися, перенести відпустку так, як мені не виплатили відпускні. Мені було відмовлено в перенесенні відпустки. Я все одно перебуваю у відпустці без відпускних", — розповів Дмитро Цирків, один з учасників протесту.

За словами Дмитра, мету збору — добитися виплати заборгованості по зарплаті, відпускних.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Метро Харкова заполонили люди у формі - у касирів тремтять руки, пасажири психують

Як повідомляє портал «Знай.ua» Соратник Кличка втекла від мера Києва до Кернеса - краще в метро

Також «Знай.ua» писав, що У Харкові почалася розробка стратегії міста до 2030 року "Kharkiv STARTegy 2030"