У четвер, 9 липня, під час засідання Конституційного суду у справі про закон про функціонування української мови, колишній народний депутат Олександр Долженков відзначився новим висловлюванням.

Повідомляється, що на засіданні КСУ 9 липня був присутній колишній народний депутат 8-го скликання від "Опозиційного блоку" Олександр Долженков. Екс-парламентарій попросив суддю долучити до розгляду клопотання жителів неіснуючих сіл в Харківській області.

зокрема, Долженков вимагав долучити до справи звернення депутатів Ізюмської районної ради", куди, у свою чергу, надійшли звернення про двох жителів сіл Ізюмського району Стара Некрасівка і Нова Некрасівка. За словами колишнього нардепа, жителі зажадали повернути в місцеві школи вивчення російської мови, щоб їх діти мали повноцінний розвиток.

Олександр Долженков відстоював права неіснуючих сіл Харківщини / скріншот з відео

У той же час, на засіданні суду був присутній вчений і директор Інституту української мови Павло Гриценко. Фахівець зазначив, що в Харківській області не існує вищевказаних сіл, навпаки, вони є лише в Ізмаїльському районі Одеської області.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто зауважити, що це вже другий скандал, пов'язаний з Олександром Долженковим. Суддя Конституційного суду України Ігор Сліденко на засіданні 7 липня запідозрив Долженкова в цитуванні військової доктрини президента Росії Володимира Путіна. Його обурила формулювання "російськомовне населення" України.

Нагадаємо, що в Харківській області бойовика ДНР посадили на 4 роки.

Як повідомляв портал Знай.иа харків'яни просять продовжити час роботи транспорту.

Також Знай.иа писав, що харків'яни нагадують про аварійні дороги перед виборами.