У Харківській області викрили групу поліцейських, яких підозрюють у вимаганні хабарів з громадян за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Харківської області.

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 4 поліцейським у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

фото: Прокуратура Харківської області
фото: Прокуратура Харківської області

"У ході досудового розслідування встановлено, що групою поліцейських Київського відділу поліції ГУНП в Харківській області організовано злочинну схему, пов’язану із систематичним отриманням неправомірної вигоди від фізичних осіб. Вказані поліцейські затримували осіб, що забирали закладені в громадських місцях наркотики, та вимагали неправомірну вигоду за непритягнення до кримінальної відповідальності. Гроші поліціянти пропонували принести родичам затриманих. При цьому затримання осіб належним чином не оформлювалось",- повідомили у Прокуратурі.
Спільниками підозрюваних були цивільні особи, які забирали гроші у "закладчиків" та передавали їх правоохоронцям.

На цій схемі правоохоронцям вдалося "заробити" близько 150 тис. грн.

У ході обшуків, проведених за місцем мешкання, транспортних засобах та за місцем роботи фігурантів вказаного кримінального провадження виявлено та вилучено грошові кошти, мобільні телефони, речовини, схожі на наркотичні засоби.

фото: Прокуратура Харківської області
фото: Прокуратура Харківської області


У порядку ст. 208 КПК України затримано двох поліцейських та одну цивільну особу.

Питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення співробітників поліції від займаних посад вирішується.

фото: Прокуратура Харківської області
фото: Прокуратура Харківської області


Крім того, наразі готується повідомлення про підозру іншим особам, причетним до скоєння вказаного кримінального правопорушення. Встановлюється причетність інших правоохоронців до злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

фото: Прокуратура Харківської області
фото: Прокуратура Харківської області

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харківський коп нажився на материнських почуттях — виманив мільйон і вимагав ще

Як повідомляє портал «Знай.uа» Копи зловили "синього" попа з кагором за кермом - напричащався до чортиків

Також «Знай.uа» писав, що Начхав на карантин – українці здали копа без маски в супермаркеті та змусили його сплатити штраф