Харківській автомобілістці, яка не виїжджала з міста, надіслали штраф за перевищення швидкості в Київській області. Система автофиксации правопорушень, яка запрацювала в Київській області 1 червня вже дає збої. Українці почали масово отримувати штрафи, хоча в момент перевищення швидкості не їхали на своєму автомобілі, а спали, снідали і займалися іншими справами.

Про це йдеться в сюжеті "Вікна-новини", пише KHARKIV Today.

При цьому, як з'ясувалося, заплатити чужий штраф вийде дешевше, ніж оскаржувати постанову в суді. Харків'янка Ілона Чайка "лист щастя" отримала кілька днів тому. Дівчина розповіла, що під час зафіксованого правопорушення вона прокинулася і займалася своїми справами. У постанові йдеться, що водій перевищив допустиму швидкість на 56 кілометрів. Місце фіксації правопорушення – Київська область.

Автомобілістка була вкрай здивована, що їй прислали постанову і навіть не відразу пригадала, що в Харкові камер фіксації ще не встановлювали, а місто вона не покидала. Потім на фото в "листі щастя" побачила, що це не її машина. Так на фото чорний Mercedes Е-класу, жінка їздить на Hyundai Sonata білого кольору.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Крім цього у всіх листах є QR-код, за допомогою якого можна побачити відео, на якому зафіксовано перевищення швидкості. В даному випадку на відео був чорний Mercedes. На ньому такі ж номери, як і на машині харків'янки.

відеокамера на дорозі, фото: avtoblog
відеокамера на дорозі, фото: avtoblog

Заплатити штраф за чуже порушення – це витрати в розмірі 127 гривень, а судовий збір, щоб оскаржити лист щастя – 420 гривень. А це і час і нерви. Виходить, що заплатити за чужий штраф набагато дешевше і простіше, ніж звертатися до суду. Але юристи в такій ситуації рекомендують судитися і оскаржувати штрафи. Кажуть, що перспектива виграти справу – майже 100%. При цьому, в у разі задоволення позову, суд стягне з поліції і судовий збір та витрати на адвоката.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Анонімність гарантована – в Україні водіїв за гроші просять "здавати" своїх колег

Як повідомляє портал «Знай.ua» Українським водіям запропонували альтернативу відеофіксації порушень ПДР - копи не знадобляться

Також «Знай.ua» писав, що Поліцейський розповів про способи сплати штрафів за порушення ПРАВИЛ дорожнього руху, зафіксованих камерами - онлайн і через банк