Сьогодні, 27 червня, мер Харкова Геннадій Кернес святкує своє 61-річчя. За свою каденцію градоначальник встиг запам'ятатися яскравими фразами не тільки городянам, але й всій Україні.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вже встиг привітати голову Харкова з Днем народження:

Щиро вітаю з Днем народження. Бажаю Вам і Вашій родині міцного здоров'я, злагоди, миру та добра. Нових звершень на благо розквіту нашої Держави для процвітання і збагачення всієї України! – написав чиновник.

Геннадій Кернес / скріншот з відео

Що відомо про Геннадія Кернеса?

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Народився Геннадій Адольфович Кернес 27 червня 1959 року в Харкові. Одружений на дочці колишнього заступника Генпрокурора України та колишнього прокурора Києва Юрія Гайсинського – Оксані Гайсинській. У нього є троє дітей від різних шлюбів. Дотримується здорового способу життя.

Політик неодноразово ставав "зіркою" телекамер через величезну кількість кримінальних справ та заяву колишньої дружини про те, що він її бив.

Скандальні фрази Геннадія Кернеса

Однією з найбільш пам'ятних багатьом стала фраза «Ти кнопка, бл*ть», яку Кернес виголосив 27 лютого, під час сесії Харківської міської ради, в умовах так званої «тарифної війни». Пам'ятне висловлювання було адресовано екс-депутату міськради Дмитру Марініну, який кілька разів перебивав мера.

«Виведи свою групу людей звідси. І досить нам тут взагалі вказувати. Хто ти такий? Ти кнопка, бл*ть. Ти зрозумів чи ні?», - відреагував на його поведінку Кернес.

Геннадій Кернес / скріншот з відео

«Якийсь змій, бл*» - так Кернес відреагував на те, що один з депутатів не проголосував за перейменування станції метро «Московський проспект» в «Турбоатом».

«Його Фельдман покеросинив ззаду» - Кернесу не сподобався виступ депутата від партії «Наш Край» Віктора Ларченка, який похвалив господаря «Барабашово» Олександра Фельдмана.

Коли під мерією мітингували представники ринку «Барабашово», через який мають намір прокласти дорогу, Кернес назвав те, що відбувається "Гульки-гайки індіанські".

Нагадаємо, що Кучер пригрозив "обезголовити" швидку в Харкові.

Як повідомляв портал Знай.uа Кернес роздає харків'янам "мертві дерева" перед виборами.

Також Знай.uа писав, що Кернес мітить у крісло мера Харкова, є шанси у інших кандидатів.