Перехід областей до другого етапу карантину, передбачає ослаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області певним критеріям. У мерії не виключають, що карантин у Харкові та області може бути посилений, якщо ситуація не буде відповідати критеріям Міністерства охорони здоров'я.

Як повідомляє "Суспільне", показник інцидентності (кількість випадків на 100 000 населення) в Харківській області 16 червня наближався до 11 коли допустима норма 12. Показники на Харківщині: інцидентність — 10,92 (повинен бути менше 12); завантаженість ліжок — 7% (повинна бути менше 50%); охоплення тестуванням — 28,08 (повинно бути більше 12).

16 червня в Харківській обладміністрації прийняли рішення - кожен вівторок розглядати стан показників епідситуації на території Харкова та області і в разі погіршення "негайно ініціювати скликання засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області щодо прийняття рішень, пов'язаних з введенням додаткових обмежень (скасування послаблень карантинних заходів)".

фото: Харківська міськрада
фото: Харківська міськрада

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер очікує більшої активності у боротьбі з СOVID від харківських міських властей.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"У місті Харкові показник взагалі перевищує 13. Побачимо результат наради (за участю представників міста Харкова). Будемо враховувати, як вони будуть відпрацьовувати", — сказав Кучер.

Тепер регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважатиметься той, в якому є один з наступних 4 показників:

  1. завантаженість ліжок становить більше 50% (без змін);
  2. середня кількість ПЛР та ІФА-тестів становить менше 24 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів (до цього - не менше 12 на 100 тис.);
  3. коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 більше 11% (новий показник)
  4. показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 більш ніж 8 випадків на 100 тис. населення (до цього більше 12 випадків на 100 тис.).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Лікар з Харкова розкрив правду инфекционки, медик в розпачі - "Не сподівайтеся, що всі встигнуть врятувати"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Поліція покарає "безмасочников" - будуть стежити за кожною знятої захистом

Також «Знай.ua» писав, що Заражений китайським вірусом гравець "Карпат" розгулював по Львову - в окулярах, без маски і з посмішкою