На Південній залізниці філії Укрзалізниці заробили 156 приміських поїздів. Про це пише Телеграм-канал Віха. Поїзди відновили рух після двох місяців карантину.

На станції Харків-Левада поки повернуті пасажирам лише 7 поїздів з 26, які ходили до карантину.

Крім того, співробітники станцій просять пасажирів дотримуватися дистанції і одягнути маски, однак це мало діє. Більшість пасажирів не дотримують дистанцію і носять маски неправильно.

В Харківській області з 22 травня почали діяти нові тарифи на перевезення пасажирів у приміських поїздах. Регіональна філія АТ «Укрзалізниця» «Південна залізниця» погодив з Харківською обласною державною адміністрацією підвищення вартості проїзду в електричках.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

«Південної залізниці» повідомили, що проїхати в електричці на відстань до 5 кілометрів тепер буде коштувати 8 грн замість звичних 3,5 грн. проїзд на відстань 6-10 км подорожчав в 2 і більше разів. Якщо раніше пасажири платили за квиток на відстань 11-20 км 4,95 грн, то тепер їм доведеться викласти 11 грн. Якщо ж потрібно проїхати 300 км, то доведеться викласти 40 грн.

вартість квитків на електрички на південній ЮЖД Фото: скріншот

тобто вартість приміських поїздів зросла в кілька разів. Однак підвищення вартості і відновлення руху приміських поїздів не змінили якості наданих послуг, тому постало питання про обґрунтованість такого подорожчання.

Варто відзначити, що сьогодні 1 червня в Харкові вокзал запрацював у зв'язку з тим, що область перейшла на черговий етап виходу з карантину. Зокрема, відновили рух приміські поїзди, на яких можна виїхати з області. Також у розкладі з'явилися і поїзди далекого прямування.

Повідомляється, що на вокзалах Харківщини очікується натовп пасажирів, які будуть чекати поїзда. Причиною такого явища стало мала кількість електричок, які було вирішено вивести на рейки.

Антимонопольний комітет України повідомив, що Укрзалізниця обмежить права окремих груп клієнтів після введення маршрутних напрямків. Тому біля залізничного гіганта України зажадали змінити умови і створити рівні умови для всіх клієнтів.

Нагадаємо, Знай писав, що в Харкові вийшла з карантину Південна залізниця.

Знай повідомляв, що Антимонопольний комітет зажадав від Укрзалізниці змінити умови перевезення вантажів.

Нещодавно Знай передавав, що в "Укрзалізниці" розповіли, як будуть перевозити пасажирів в умовах карантину.