Між мером Харкова Геннадієм Кернесом і бізнесменом Олександром Ярославським досягнута домовленість про реалізацію масштабного і амбітного проекту – створення у Харкові власного виробництва трамваїв.

Про це пише портал "Новини Харкова".

Виробництво буде організовано на території заводу «Екополіс ХТЗ», який не так давно придбав Олександр Ярославський. Також у створенні трамваїв буде задіяно ще одне підприємство – завод «Електроважмаш».

джерело: Харківська міська рада
джерело: Харківська міська рада

Виготовляти планують сучасні низькопідлогові трамваї, які будуть відповідати сучасним вимогам. Перші трамваї повинні зійти з конвеєра протягом двох років. Олександр Ярославський має намір інвестувати в проект 5,5 млн євро.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

За словами міського голови Геннадія Кернеса, після оновлення власного трамвайного парку в Харкові приступлять до виробництва трамваїв для інших регіонів України.

"Спільними зусиллями міста та DCH/«Екополісу ХТЗ» ми повністю оновимо не тільки парк трамваїв Харкова, але і весь рухомий склад трамвайного транспорту в Україні",- впевнений Кернес.

За словами мера Харкова, за підрахунками фахівців ринок трамвайних перевезень країни вимагає якнайшвидшої заміни майже 1000 вагонів

Хочу поделиться важной новостью. Мы приняли знаковое для развития Харькова решение - совместно с «Экополис ХТЗ» будем...

Geplaatst door Геннадий Кернес op Dinsdag 16 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Кривому Розі трамвай спалахнув, як сірник – пасажири вистрибували на ходу

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Харкові трамваї змінили маршрути - як потрапити на роботу без головного болю

Також «Знай.ua» писав, що Садовий спустить три мільйони на трамваї