Мер Харкова Геннадій Кернес вирішив витратити чергові мільйони гривень на абсолютно непотрібне для міста прикраса. Цього разу міська влада вирішила закупити клумбу за 7 мільйонів гривень. Про це пише Kharkiv Today.

В цю суму входить декоративна інсталяція квітника з вагою 1600 кілограмів. У цій конструкції головну роль будуть грати світлодіоди. Вони будуть різних кольорів, що дозволить створювати різноманітні композиції. Тендер на закупівлю такої інсталяції вже оголошений на ProZorro. На даний момент на платформі опублікована тендерна документація СКП «Харківзеленбуд». Сума угоди дивує, так як становить 7 013 598 гривень.

Кернес віддав за клумбу 7 мільйонів Фото: скріншот

За ці гроші у Харкові буде встановлена конструкція на металевому каркасі, складається з окремих геометричних фігур. На кожному з елементів розміщені світлові прилади.

Конструкція встановлюється на металеві опори і в темний час доби проектує світлові малюнки на поверхню землі. На квітнику встановлять LED-світлодіоди. Вся конструкція буде встановлена на висоті 15 см над землею. Квітник призначений для щоденного використання, тому вся конструкція повинна бути захищена від вітру, води і сонця.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Варто відзначити, що в Харкові нещодавно Кернес повідомив про закупівлю нових тролейбусів і відкриття 7 нових маршрутів. Нові тролейбуси будуть мати запас ходу і зможуть пересуватися там, де немає контактної лінії.

Нагадаємо, Знай писав, що Кернес викинув мільйони на закупівлю нових тролейбусів і розробку нових маршрутів.

Знай повідомляв, що на Харківщині гриби не дочекалися осені і порадували грибників.

Нещодавно Знай передавав, що дружина глави організації Poton припинила голодування.