У березні 2020 року жителі Харкова сплатили за послуги ЖКГ 1 мільярд 366,5 мільйона гривень — 102% від загальної суми нарахувань. Проте, не дивлячись на це, показник рівня загальної оплати за три місяці склав лише 88%. Про це розповіли в управлінні статистики.

Повідомляється, що станом на 1 квітня 2020 року борг мешканців Харківського регіону по оплаті за газ становив 2 мільярди 580,5 мільйона гривень, борг за опалення і постачання гарячої води — 3 мільярди 778,3 мільйона гривень, за постачання холодної води та обслуговування каналізації — 527,7 мільйона гривень, за послуги утримання будинків, прибудинкових територій та інших споруд — 409,5 мільйона гривень, за послуги з вивозу сміття — 147, 6 мільйона гривень, за поставку електроенергії — 588,5 мільйона гривень.

Платіжки за коммуналку, кадр з відео: YouTube

В управлінні підкреслили, що за березень 2020 року, загальний борг за послуги ХКХ в регіоні скоротився на 45,6 мільйона гривень.

Так, в березні, заборгованість за постачання газу знизилася на 159,9 мільйона гривень, проте збільшилися борги за інші послуги. Насамперед зросла сума боргу за оплату гарячої води та опалення — на 20 мільйонів гривень, за холодну воду та водовідведення на 40 мільйонів гривень, за оплату житла — 23,8 мільйона гривень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто відзначити, що представники комунальних служб просять жителів Харківського регіону вчасно оплачувати послуги ЖКГ навіть в умовах карантину, оскільки це впливає на виплати зарплат співробітникам.

Нагадаємо, раніше Кличко розповів, коли закінчаться пільги на комуналку.

Як повідомляв портал "Знай.иа", Ольга Богуславець порівняла вартість електроенергії в Україні за минулі роки.

Також Знай.иа" писав, що Медведчук прокоментував ціни на ЖКГ в Україні.