Харківська область знаходиться на третьому місці в Україні за боргами за комунальні послуги. Жителі регіону мають борг в чотири мільярди вісімсот сімнадцять мільйонів гривень.

За станом на 1 березня 2020 року заборгованість українців за комунальні послуги склала майже 32,7 мільярда гривень. З початку року борги населення за послуги ЖКГ (без урахування поставок газу та електроенергії) зросли, повідомляє Державна служба статистики України.

Найбільше заборгували за комуналку мешканці Києва - 6,8 мільярда гривень. На другому місці розташувалися жителі Дніпропетровської області з боргом в 5,5 мільярда гривень. Харківська область займає третє місце, сума заборгованості — 4,8 мільярда гривень.

Також Харківська область потрапила до списку регіонів з найнижчою часткою сумлінних споживачів — послуги ЖКГ оплачують лише 75,3%. Гірше оплачують рахунки тільки в Херсонській (74,5%) та Луганській (74,9%) областях.

Борги за комуналку, Домофонд
Борги за комуналку, Домофонд

У Міністерстві розвитку громад і територій скаржаться, що карантин вніс корективи у звичний уклад життя громадян, але все ж просять оплачувати комунальні послуги в строк.

"Уряд виконав ряд першочергових кроків і заходів на підтримку населення під час карантину, серед яких — визначення на законодавчому рівні забезпечення безперервного надання комунальних послуг, а також заборона в період карантину та протягом 30 днів після його закінчення нарахування і стягнення штрафів і пені за несвоєчасну сплату. Однак ми звертаємо увагу, що це не означає повної відміни оплати комунальних послуг. Складним для країни був минулий місяць, люди почали економити; очікуємо даних за березень," — розповіли в міністерстві.

Борги, 24 канал
Борги, 24 канал

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'яни кличуть у суд комунальників через космічних платіжок

Як повідомляє портал «Знай.ua» Позичу собаку - українці, які не встигли заплатити чотирилапими за комуналку, здають їх в оренду

Також «Знай.ua» писав, що У Харкові відключають опалення, Кернес назвав "час Х"