Під час карантину газовики по квартирах не ходять, попереджають харків'ян у "Харківміськгаз". Але як же були здивовані мешканці однієї з багатоповерхівок Московського району Харкова, коли до них в квартиру без виклику та попередження прийшли співробітники газової служби під приводом перевірки роботи газового обладнання, так ще й вимагали гроші за нібито необхідні роботи.

"Вони були в спецодязі, на грудях – бейджики, але якісь незрозумілі. Мешканці засумнівалися, в квартиру не пустили і зателефонували за номером 104 і в газову службу свого району, щоб уточнити, що ж це за співробітники і яка необхідність проводити роботи в період карантину. І це, як з'ясувалося, не єдиний випадок",-розповіла керівник прес-служби АТ "Харківміськгаз" Марина Зубова.

лічильник газу, скріншот з відео
лічильник газу, скріншот з відео


В "Харківміськгаз" зазначають: на даний момент комнания АТ "Харківміськгаз" та її співробітники переведені на карантин, і тому ніякої діяльності з перевірки, заміни газового обладнання, встановлення лічильників та іншого підприємство не проводить.

"У штатному режимі працює тільки аварійно-диспетчерська служба 104, яка виїжджає за викликом споживачів для ліквідації витоків газу, підкреслюю – за викликом, тобто споживачі про це знають",- продовжує Зубова.

Якщо у вас період карантину без попередження прийшли невідомі особи, які представляються працівниками "Харківміськгазу", велика ймовірність того, що це шахраї. При виявленні підозрілих "фахівців" дзвоніть в міліцію за номером 102.

Марина Зубова нагадала, що схожі ситуації з псевдогазовиками траплялися і до карантину.

"По домівках ходили нібито представники «Харківміськгазу» і пропонували встановити сигналізатор – такий прилад, який реагує на витік газу. На ринку вони коштують 600 гривень, а лжегазовики продавали по дві тисячі гривень. Мешканці, ясна річ, стали цікавитися в районних газових службах, що це за прилади, чи є пільги по установці і так далі. Так і з'ясувалося, що орудують шахраї", — сказала Марина Зубова.

Ціни на газ, фото: zt.20minut.ua
Ціни на газ, фото: zt.20minut.ua

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

" Про будь-які роботи, які ми проводимо, мешканці попереджуються заздалегідь. Якщо потрібно зняти лічильник на повірку, зідзвонюємося з абонентом. Якщо ми ремонтуємо газову грубку, то тільки за викликом абонента. Якщо трапляється аварійна ситуація, припустимо, витік газу – всі мешканці про це знають: ми приїжджаємо на спеціалізованій машині з логотипом, наші фахівці – в сірому спецодязі з логотипом компанії і написом на тильній стороні «Харківміськгаз». У кожного нашого співробітника є посвідчення, в якому є печать, логотип підприємства, фотографія, зазначення посади",- підсумувала Марина Зубова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ПриватБанк розповів, куди звертатися потерпілим від шахраїв

Як повідомляє портал «Знай.ua» Харків'янин робив "солодке" пропозиція жінкам і переховувався з грошима, - не пошкодував навіть пенсіонерку

Також «Знай.ua» писав, що Харків'ян тероризують "псевдо-газівники", як не потрапити на гачок