Харківський міський голова Геннадій Кернес сьогодні, 26 лютого, на сесії міськради, відповів на запитання депутата Ігоря Черняка про те, чому після подорожчання проїзду в підземці КП "Харківський метрополітен" вдвічі збільшилися збитки, зачитав відповідь директор метрополітену В'ячеслав Стаматін.

В звіті директора підземки, було сказано,що збитковість підприємства зумовлюють кілька причин, в тому числі зниження пасажиропотоку та поповнення харків'янами проїзних карт напередодні подорожчання проїзду.

При плані 224 мільйони пасажирів було перевезено 212 мільйонів, що призвело до втрати близько 94 млн. доходів. До того ж, громадяни, які поповнили карти до подорожчання, можуть їздити за старим тарифом і нині. З-за цього метро недоотримало ще своїх 104 млн. грн. Разом планові доходи зменшилися на 197,7 млн. грн.

Крім того, була проведена оцінка необоротних активів, вартість їх збільшена на 939,9 млн. грн., що призвело до збільшення амортизаційних відрахувань більш ніж на 200 млн. грн.

метро Харкова, скрін з відео
метро Харкова, скрін з відео
харківське метро, скрін відео

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше Кернес відправив харків'ян просити грошей у Гончарука

Як повідомляє портал «Знай.ua» Киян зможуть повернути з того світу прямо в метро

Також «Знай.ua» писав, що У Харкові студенти більше не можуть їздити в метро