Затяжний скандал із погруддям маршала Жукова та перейменуванням у Харкові отримав несподіване продовження.

Погруддя Жукова у Харкові, фото: Город Х

Так стало відомо, що Міністерство культури офіційно виключило пам'ятник маршалу Жукову з Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Про це повідомив керівник організації "Світанок" Вадим Поздняков на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні на мою електронну адресу надійшла відповідь від Міністерства культури молоді та спорту України. У ньому зазначено, що 24.12.2019 Міністерство культури України видало наказ №957 Про невключення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України пам'ятника Р. К. Жукову на проспекті Петра Григоренка у Харкові", — йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відповідь Мінкульту щодо погруддя Жукова, скріншот Facebook

"Більше року юридичної паперової тяганини і врешті-решт ми перемогли і отримали результат. Тепер потрібно демонтувати те, чого за законом не повинно бути!", - резюмував активіст.

Скріншот Facebook

Думки харків'ян щодо цієї новини розділилися і вони засипали публікацію коментарями, які кишать кардинально різними емоціями - від захоплення до гніву.

"Ну нарешті", "Це неймовірно", "Молодці", "І кого чіпав Жуков", - пишуть українці.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Харківської міськради і зобов'язав Кабмін затвердити Єдиний реєстр пам'яток Другої світової війни 1939-1945 років. У Кабінету міністрів є місяць, щоб подати апеляцію.

Як повідомляв Знай.uа , один з Харківських муралов внесли у Книгу рекордів України, як найбільший в нашій країні.

Також Знай.uа писав про те, що в Одесі вандали зіпсували один з місцевих муралов і замалювали одного з головних героїв серіалу "Ліквідація". .