В Московському районному суді Харкова, сьогодні, 17 січня, триває розгляд справи про відставку керівника Гутянського лісгоспу Віктора Сиси. У залі судових засідань не обійшлося без сутичок. Про це стало відомо завдяки відео, опублікованому в соціальних мережах свідками бійки.

Як повідомляється, «металіста» у «групи підтримки» головного лісничого, представників громадських організацій «Потон» і «Національних дружин». На опублікованих кадрах активісти вимагають від підсудного «відповісти за українські дуби», а також пророкують йому тривалий тюремний термін.

Деякі з присутніх прикривали обличчя, щоб їх складніше було дізнатися згодом. У якийсь момент словесна суперечка переросла в коротку бійку.

Бійку припинили співробітники охорони суду, найактивніших організаторів – вивели із залу.

Скріншот з відео Telegram-каналу «Віха (Харків)»

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Незважаючи на бійку, засідання суду вирішили продовжити. Сиса заявив, що вважає себе винним в інкримінованому йому злочині. За словами сторони захисту, дозвіл на вирубку понад двох сотень дубів підсудний видав ще в 2018 році. Крім того, коли його затримали, Сиса нібито знаходився в декреті по догляду за дитиною.

Нагадаємо, що правоохоронці Харківській області затримали чоловіка, який незаконно рубав дерева

Як повідомляв портал Знай.uа, СБУ оголосила підозра в заподіянні шкоди на мільйони посадовій особі одного з харківських лісгоспів

Також Знай.uа писав про те, що у Львові пройшла апаратна нарада з питань охорони лісових господарств області.