Харківський альпініст та відомий у світі рекордсмен Валентин Сипавін підкорив найвищий вулкан у світі - Охос-дель-Саладо, який знаходиться у Південній Америці.

Подробиці екстремального рекорду альпініста повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Валентин Сипавін, фото: city.kharkov.ua

У інформації уточнюють, що триразовий підкорювач Евересту разом з командою австралійського мандрівника Даніеля Булла здійснив сходження на вулкан, а також встановив світовий рекорд, пропливши на каяку на висоті 6377 метрів над рівнем моря. Альпініст проплив по озера в кратері вулкана. До Сипавіна з таким човном ще ніхто туди не піднімався і не плавав.

Варто уточнити, що Охос-дель-Саладо — найвищий вулкан на Землі і друга за висотою вершина Південної Америки (6893 м). Він розташований на кордоні між Чилі та Аргентиною. Вулкан вважається вимерлим. На східному схилі в його кратері знаходиться найвище в світі озеро.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, українські альпіністи загинули в горах Високі Татри, які знаходяться в Словаччині, неподалік від Відлової Вежі в результаті нещасного випадку.

Також Знай.uа писав, що дев'ятирічна дівчинка-скелелаз встановила унікальний рекорд: неймовірне досягнення.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що альпіністи переміряють висоту Евересту: гора могла стати нижче .