Група харківських альпіністів здійснила сходження на вершини Альп за одним з найскладніших маршрутів, повідомляє портал “057.ua” з посиланням на Харківську обласну державну адміністрацію.

Як повідомляється, група альпіністів у складі Олександра Заколодного, Євгена Полтавця, Євгена Тимко та Валентина Сипавіна піднялась на найвищу вершину Альп Монблан маршрутом Divine Providence, який має категорію складності 6А.

Це сходження пройшло в рамках чемпіонату України та чемпіонату світу з альпінізму. Наразі це найкращий результат українських альпіністів. Підсумки обох чемпіонатів будуть підбиті у листопаді цього року.

Нагадуємо, що в Антарктиді вчені відкрили печери, де температура тримається на рівні 25 градусів вище нуля. Також там можуть мешкати невідомі науці види тварин та рослин.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, вчені заніміли від знахідки. Що відкрила ареологам велика вода.

Також портал Знай.ua писав, що вчені розповіли, як рослини з Чорнобиля ристосуались до нових умов існуваня.