Харків'янин Дмитро Гризодуб, у якого 3 грудня 2019 року близько 18:00 на центральній вулиці Харкова викрали особистий автомобіль, поділився з користувачами мережі рекомендаціями, як зменшити шанси викрадення авто, і яких правил дотримуватися при купівлі авто. Про це він написав у своєму пості в Facebook.

«Через два тижні нарешті мої друзі допомогли відшукати мою машину, і вона знову повернулася до законного власника. Тепер багатьом автовласникам відкрию очі. Далі все викладене і написане скопійовано, і я вставив у свій пост. Задумайтеся і прийміть до відома. Довгий час хотів написати цей пост, але відкладав до тих пір, поки не буде прийнято рішення у справі про викрадення мого авто», - написав Гризодуб, поділившись постом невідомого автора.

Скрін, Facebook

«Два місяці тому у мене викрали авто. Припарковане було в Києві, біля будинку на стоянці, що охороняється. Злодії викрали авто близько 5:30 ранку в п'ятницю. Коли ж виявив пропажу, то повідомив в поліцію і страхову, приїхала машина патрульних, взяли свідчення і викликали машину слідчо-оперативної групи, які оформили протокол і поїхали», - йдеться в пості.

«Розповісти про роботу поліції не можу майже нічого, але тільки тому що вони для пошуку авто майже нічого і не роблять. Щоб ви розуміли, якщо у вас або у ваших знайомих викрадуть авто, то поліція шукати його не буде – взагалі. Так, у них є право на проведення оперативних дій, але якщо ви звичайний українець (не родич депутата або прокурора), то поліція не робить взагалі нічого», - пише невідомий автор.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

«Люди знаходять авто через соціальні мережі, коли хтось вказує про підозрілу машину, або відповідає на оголошення про пропажу, у разі якщо власник через напівлегальні фірми виходить на викрадачів і ті називають ціну для повернення авто назад. Єдиний випадок, коли поліція дійсно займається пошуком - якщо Ви людина "не проста", тоді знайти авто - питання декількох днів», - додає він.

«Як Вам таке: у власника викрали авто, через тиждень за допомогою ФБ свідки вказали адресу, де припарковане авто, власник приїхав і повернув собі машину. Цю машину вже рік не знімають з бази даних розшуку (мабуть хочуть хабар), але за цей рік, власник вільно переміщається на авто, яке викрадено, на номерах, які числяться в угоні», - розповів власник викраденого автомобіля.

«У процесі викрадення авто є безліч ролей: ті, хто вистежують авто, самі викрадачі, хто ховає авто, хто займається переобладнанням, хто займається продажем, поліція, судді, пенітенціарна система. У Києві в середньому викрадають 10 авто в день, по всій Україні - 20. Наприклад середній злодій відводить 1 авто в 5 днів, при цьому отримує 60 тис. дол. на місяць. Більша частина грошей йде на обладнання для викрадення і хабарі поліції, суддям, пенітенціарна системі. У такому контексті пошук викрадачів поліцією - це "війна бджіл проти меду". Забавна ситуація з "чорними" СТО в Києві, вони є в кожному районі, коли викрадають авто в певному районі і воно було помічено, що в'їжджають на таке СТО, то викликається поліція, яку зустрічає приватна охоронна фірма, поліція не допускається на місце для огляду з причини, що це приватна територія», - додає він.

Він також дав рекомендації, як уникнути угону авто.

«Потрібно розуміти, що викрадають авто з усіх місць: парковка, автостоянка доступна на території торгового центру, при наявності або відсутності камер спостереження, в гаражі будинку.

Будь-який протиугінний засіб може тільки виграти час для вас і затримати злодія від декількох секунд до 15 хвилин в залежності від складності пристрою. Набір механічних протиугінних засобів більш широкий і викрадачеві важче заздалегідь підготуватися, так як банально потрібно мати різні види обладнання.

Якщо приймається рішення страхувати авто, то тут важливі: порядність фірми і уважне ознайомлення та дотримання всіх пунктів договору.

При покупці підтриманого авто ні в якому разі не оформляйте за коштами довіреності, тільки через МРЕВ. Через довіреність найчастіше продають викрадені авто», - рекомендує автор посту.

Нагадаємо, відкачували одного, забрали двох: у потрійній ДТП під Києвом постраждав медик швидкої

Як повідомляв раніше Знай.uа, в Україні масово закривають АЗС: що відбувається

Також Знай.uа пишучи про те, що вінничанин втратив "крихітку" на відпочинку в Одесі: "Завели і поїхали"