В Украъна підбили підсумки конкурсу "Золота вершина", у рамках якого альпіністи змагалися за найкраще сходження у 2019 році.

Харківські альпіністи підкорили Монблан, фото: Город Х

Про це повідомляє 4sport.ua.

До участі допускалися сходження, здійснені українськими альпіністами (членами Федерації альпінізму і скелелазіння України) на вершини вище 3500 м, не нижче 5Б категорії складності або на вершини понад 6500 м не нижче 5А категорії труднощі, зроблені цьогоріч.

Переможцями конкурсу стала відома в Україні та за її межами харківська команда майстрів спорту у складі: Валентин Сипавін Олександр Заколодний, Євген Полтавець і Тимко Євген. Альпіністи здобули тріумфальну перемогу за сходження на вершину найвищої в західній Європі гори Монблан Mont Blanc (4810m) маршруту - Divine Providence.

Харків'яни стали найкращими альпіністами України, фото: 4sport.ua

Цей маршрут категоризується труднощами до 7с, А3, ED+ із загальним перепадом висоти 1500 метрів і довжиною 900 метрів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, українські альпіністи загинули в горах Високі Татри, які знаходяться в Словаччині, неподалік від Відлової Вежі в результаті нещасного випадку.

Також Знай.uа писав, що дев'ятирічна дівчинка-скелелаз встановила унікальний рекорд: неймовірне досягнення.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що альпіністи переміряють висоту Евересту: гора могла стати нижче .