У харківському метро можна буде розрахуватися банківською карткою, також безконтактну оплату проїзду планують впровадити і у наземному електротранспорті міста.

Про це повідомили на офіційному сайті Харківської міської ради.

Метро Харкова, фото: Город Х

Чиновники уточнюють, що на вже встановлених валідаторах буде додано функціонал безконтактної оплати. Надалі можливість оплачувати проїзд банківськими картками планують впровадити й у наземному міському електротранспорті - для цього вже придбано необхідне обладнання, що дозволяє приймати банківські картки.

Окрім того, закуплені термінали самообслуговування в метро, щоб пасажири, у яких немає безконтактної банківської картки, могли купити разовий квиток за допомогою звичайної банківської картки.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Метро у Харкові, фото: Суспільне
Метро у Харкові, фото: Суспільне

Поки що відповідне обладнання буде встановлене всього на одному з валідаторів на кожному вході в метро. На його екрані буде напис, який інформує про те, що він приймає безконтактні банківські картки, й зображено символ Wi-Fi. Згодом по одному такому валідатору встановлять у салонах трамваїв і тролейбусів.

Нагадуємо, що в кінці листопада у Харкові пройшла чергова акція протесту щодо будівництва дороги біля ринку Барабашово.

Як повідомляв портал "Знай.uа", депутат з "Слуги народу" Холодів судиться з "Радіо Свобода" за наклеп.

Також "Знай.uа" писав про те, що СБУ взялася за Федькову після погроз Зеленському.