На площі Конституції в Харкові з'явився Дід Мороз, навколо якого напередодні у місті прогримів гучний скандал між активістами антикорупційного центру та мером Геннадієм Кернесом.

Фото інсталяції опублікували у соціальних мережах.

Дід Мороз у Харкові, фото: Типичный Харьков

Варто нагадати деталі - скандал був пов'язаний із коштовною підготовкою місцевої влади на чолі з мером Геннадієм Кернесом до новорічних свят - так стало відомо, що за будиночок Діда Мороза, який установлять в центрі міста, з бюджету заплатять шість мільйонів гривень.

Новий Рік у Харкові, фото: Город Х

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Про це повідомляв Харківський антикорупційний центр на сторінці спільноти у Facebook.

"Споруда площею 170 квадратних метрів обійдеться місту в 6,2 мільйона гривень", - наголошують у повідомленні.

Активісти повідомляли деталі оборудки - 8 листопада спеціальне КП "Харківзеленбуд" уклало з ТОВ "Мгруп" договір на купівлю будиночка для Діда Мороза на суму 6,2 мільйона гривень.

Скріншот із facebook, Харківський антикорупційний центр

Згідно з умовами тендеру, опори конструкції повинні регулюватися по висоті і з'єднуватися балочною системою з дерев'яних і металевих елементів.

У міськраді планують використовувати новий будиночок протягом наступних 10-15 років, хоча виробник в договорі вказує гарантію лише на один рік.

"Дід Мороз існує! У Харкові для нього придбали будинок за 6 мільйонів. Найдорожче — дітям) Коштовно обходиться віра маленьких харків'ян в Діда Мороза))", - іронізував автор публікації.

Нагадаємо, синоптики дали точний прогноз на початок грудня.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям показали фотографії засніжених Карпат.

Також портал Знай.uа писав, якої погоди очікувати українцям найближчим часом, і чи буде сніг на Новий рік.