У понеділок, 4 листопада, на вулиці Свободи у Харкові відкрили меморіальну дошку генерал-майору КДБ Юрію Шрамку - подія викликала гучний скандал не лише у місті, а й по всій Україні.

Офіційна інформація про відкриття з'явилася на сайті Харківської обласної ради.

Меморіальна дошка генерал-майору КДБ у Харкові

На відкритті були присутні представники місцевої влади, а також ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій і колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов.

Варто нагадати, що Юрій Шрамко, який помер у травні 2019 року, є почесним харків'янином і почесним громадянином Харківської області. Дошку встановили на будинку, в якому він жив в період з 2001-го по 2009 рік.

Разом з тим не варто забувати, що 9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла пакет законів про декомунізацію, які забороняють радянську символіку і засуджують комуністичний режим. 15 травня їх підписав п'ятий президент України Петро Порошенко, а 21 травня вони вступили в силу.

Верховна Рада
Верховна Рада

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Шрамко з 1955-го по 1963 рік працював в органах комсомолу, з 1963-го по 1992 рік – на керівних посадах в КДБ.

Харків'яни повстали проти увіковічнення "радянського ката" - так голова громадської організації "Світанок" Вадим Поздняков заявив, що найближчим часом меморіальну дошку знесуть.

Нагадаємо, Кернес прийняв рішення, яке не сподобається багатьом харків'янам. Це пов"язано із скандальним пам"ятником Жукову

Як повідомляв Знай.ua, до активістів нагрянули копи знову через пам'ятник Жукову в Харкові.

Також Знай.ua писав, що Жуков спровокував у Харкові новий скандал: одіозного депутата окропили зеленкою, вкрав "тренд" Ляшка