На Харківщині середня заробітна плата у вересні 2019 року склала 9 521 гривень, що в 2,3 раза вище за рівень мінімальної зарплати в Україні (4 173 гривень).

Відповідні дані оприлюднили в управлінні статистики Харківської області.

зарплата
зарплата

У повідомленні уточнюють, що вересні розмір середньої зарплати збільшився на 5%. При цьому за рік її розмір зріс на 18,3%.

Середня реальна зарплата в вересні 2019 року збільшилася на 4,3%, а отже протягом року зросла на 9,1%.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

При цьому в статисти наголошують, що похвалитися високим рівнем заробітної плати можуть далеко не всі жителі Харківщини.

"Як свідчать дані за вересень, найнижчі доходи були у сфері організації харчування (6 232 грн.), охорони здоров'я та надання соцдопомоги (6 655 грн.), операцій з нерухомістю (7 025 грн.), торгівлі та ремонті транспортних засобів (7 059 грн.), мистецтво, спорт, розвага (7 755 грн.), адміністративного та допоміжного обслуговування (8 566 грн.), водопостачання, каналізація, поводження з відходами (8 589 грн.) і освіти (8 761 грн.)", - розповіли управлінні статистики.

зарплати українців
зарплати українців

При цьому варто додати, що найвищі зарплати були у працівників у сфері добувної та розробної промисловості (23 540 грн.), інформації і комунікації (16 807 грн.), держуправління і оборони, соціального страхування (15 746 грн.), а також будівництва (15 445 грн.).

Нагадуємо, що у Кернеса планують витратити п’ять мільйонів гривень на придбання новорічних прикрас для вулиць Харкова.

Як повідомляв Знай.uа, у Харкові біля супермаркету "Восторг" на вулиці Клочківській пролунали постріли.

Також Знай.uа писав, що у Парижі помер 38-річний Михайло Петров з Болехова. Чоловік працював за кордоном близько десяти років.