Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту колишньому заступнику голови облдержадміністрації Євгену Шахненко, підозрюваного у службовій халатності.

Про це повідомляє інформаційний портал "Сегодня".

У Харкові Київський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту колишньому голові Харківської ОДА.

"Клопотання задовольнити. Застосувати до Шахненко Євгену Дем'яновича запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а саме заборонити підозрюваному залишати житло в період з 22 до 6 годин", – заявила слідчий суддя Світлана Муратова.

Цей захід буде діяти до 26 грудня. Варто зазначити, що прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Але в свою чергу Шахненко і його адвокат заперечили проти цього. Також Шахненко заявив, що він не буде подавати апеляцію.

Варто нагадати, що Євгена Шахненко підозрюють у службовій недбалості. За даними досудового слідства, у 2014-2015 роках підозрюваний, який на той момент обіймав посаду директора департаменту обладміністрації, погодив проектно-кошторисну документацію і прийняв виконані роботи по реконструкції Малоданиловских очисних споруд, хоча поставлене фірмою-підрядником обладнання не відповідало технічним стандартам. Загальний збиток склав понад 7 млн грн.